Controale în trafic ale polițiștilor brăileni

La data de 20 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică, Biroului Rutier, Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat, pe raza judeţului, pentru prevenirea ilegalităţilor privind ordinea şi liniştea publică şi actele de comerţ.

Totodată, aceştia au acţionat şi pentru conştientizarea şoferilor cu privire la riscurile la care se expun încălcând regulile de circulaţie, în vederea salvării de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave.

Pe timpul activităţilor au fost controlate mai multe societăţi comerciale, legitimate 74 de persoane, oprite în trafic şi controlate 53 de autovehicule.

Totodată, cu această ocazie, poliţiştii au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 17 la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor normde de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au oprit în trafic, pentru control, pe DN 22B, pe un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din judeţul Tulcea, care transporta cu un autovehicul cantitatea de 200 kg de legume.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţinea documente de provenienţă a acestora.

În baza Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, legumele au fost ridicate în vederea confiscării. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.