Bănel Nicoliță și echipa sa au realizat o performanță istorică pentru orașul Făurei prin calificarea în 16-imile Cupei României. Până prin minutul 60 CS Făurei a sperat că pot repeta performanța din turul precedent, când au eliminat-o pe Farul Constanța.

Cu Bănel Nicoliță care a jucat accidentat la piciorul drept, echipa din Făurei a ținut piept echipei de pe locul 4 în Liga a 2-a. Echipa la care evoluează cei trei frați Nicoliță chiar a deschis scorul în minutul 47, dar oaspeții au revenit în urma intrării pe teren a lui Coșereanu și Cioargă, care au revigorat atacul celor de la Mioveni.

În minutul 6 oaspeții au avut primele ocazii la poarta lui Aurel Nicoliță, dar cele două cornere succesive au rămas fără rezultat. În minutul 8 Agache a fost faultat la 22 de metri ușor lateral stânga, dar soluția aleasă de gazde nu a pus în pericol poarta lui Sima. În minutul 12 Ișfan a executat slab o lovitură liberă de la 22 de metri, în zid, apoi mingea s-a dus în aut de poartă. În minutul 15 Herghelegiu a centrat în fața porții, Balint a reluat în poartă, dar a fost semnalizat în offsaid. În minutul 20 Massaro a reluat cu capul o centrare a lui Herghelegiu, dar peste poartă.

În minutul 22 Celea l-a faultat în colțul careului pe Stelică Nicoliță. Bălan a executat lovitura liberă în careu, dar Ișfan a respins. În minutul 26 Herghelegiu a centrat în careu, dar Bănel Nicoliță a respins. În minutul 29 Roată reia fără preluare de la 14 metri, dar mult peste poarta lui Sima. În minutul 35 Stelică Nicoliță a recuperat o minge, i-a pasat apoi lui Pușcașu, care a șutat de la 14 metri, Sima a respins în față, apoi pericolul a fost îndepărtat. În minutul 38 Balint a scăpat pe stânga, dar Aurel Nicoliță i-a ieșit în întâmpinare și a degajat în aut. În minutul 41 Pușcașu a obținut o lovitură liberă de la 25 de metri, ușor lateral dreapta. Dragomir a executat la bara a doua, dar acolo nu a fost nici un coechipier și mingea a ieșit în aut de poartă. În minutul 45 Stelică Nicoliță a șutat de la 16 metri, dar portarul oaspeților a reținut fără probleme și scorul la pauză a rămas 0-0, un scor normal după aspectul jocului.

În minutul 47 CS Făurei a obținut o lovitură de colț de pe dreapta. George Dragomir a executat pe bara a doua, iar Florin Bălan s-a înălțat și a trimis cu capul în poartă, de la 6 metri, 1-0!

Doar trei minute a durat bucuria celor de la Făurei. În minutul 49 Ișfan a centrat în careu din lovitura libera de pe dreapta, iar Celea a reluat din 4 metri cu piciorul în plasă, de la bara a doua. În minutul 55 Herghelegiu a preluat o minge în poziție centrală, a șutat puternic de la 17 metri, Aurel Nicoliță a respins în față și mingea a ajuns la Anghelina, care a șutat pe jos, la colțul scurt, 1-2.

În minutul 69 Balint a șutat spre poartă, dar Aurel Nicoliță a deviat mingea în corner de sub transversală. În minutul 74 Bănel Nicoliță l-a faultat pe Balint la 17 metri. Anghelina a exeutat lovitura liberă, pe colțul scurt, în vinclu, cu toată opoziția lui Aurel Nicoliță, 1-3.

În minutul 77 Agache a șutat de la circa 20 de metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă. Un minut mai târziu Cioargă a scăpat pe partea dreaptă, dar a șutat pe lângă poartă. Imediat oaspeții au recuperat mingea degajată din colțul careului mic și șutul lui Balint a fost blocat de Aurel Nicoliță. În minutul 83 Herghelegiu a șutat de la circa 17 metri, dar mingea a trecut pe lângă poartă. peste un minut Cioargă a șutat de la 18 metri, dar portarul Nicoliță a respins.

În minutul 87 Apostol l-a faultat în careu pe Herghelegiu și penalty-ul acordat a fost transformat tot de jucătorul faultat. În minutul 89 Herghelegiu a pătruns în careu și i-a pasat la 12 metri lui Coșereanu, care l-a învins pentru a cincea oară pe Aurel Nicoliță. Putea fi 1-6 în minutul 90+1, dar Anghelina a șutat pe lângă poartă, de la 17 metri, după o pasă primită de la Coșoreanu.

CS Făurei: Aurel Nicoliță – A. Niță, B. Nicoliță, Apostol, Agache – Băicoianu (min. 49 D. Percă), Fl. Bălan, F. Roată (min. 80 R. Zainea), G. Dragomir – A. Pușcașu, S. Nicoliță.

CS Mioveni: Sima – Alexe, Celea, Burnea, Edi Stoica – Șerban, Anghelina – Ișfan (min. 54 Cioargă), Hergheligiu, Massaro (min. 51 Coșereanu) – Balint (min. 80 A. Călin).

Articolul precedentPercheziții la persoane suspecte că au comis mai multe furturi din societăți comerciale cu profil bricolaj
Articolul următorDeclarații Bănel Nicoliță la finalul meciului din 16-imile Cupei României