CS Făurei n-a avut milă de Sportul Chiscani și a câștigat cu 4-2

CS Făurei n-a avut milă de Sportul Chiscani și a câștigat cu 4-2
CS Făurei n-a avut milă de Sportul Chiscani și a câștigat cu 4-2

Derby-ul dintre echipele brăilene de Liga a 3-a s-a jucat imediat după o ploaie torențială, pe un teren îmbibat cu apă, și a fost câştigat cu 4-2 (3-2) de CS Făurei. Echipa lui Bănel Nicoliță și-a luat astfel revanșa după înfrângerea din tur și nu i-a iertat pe cei de la Chiscani aflați în mare nevoie de puncte pentru a evita retrogradarea. Sportul Chiscani a evoluat în inferioritate numerică din minutul 9, Marin Iordache fiind eliminat direct cu un cartonaş roşu primit pentru un pumn în spate dat adversarului în timp ce meciul era oprit.

Meciul a avut un început furibund, cu 5 goluri până în minutul 23. În minutul 5 Roată a pătruns în careul oaspeților și a șutat de la 10 metri, da Popescu a respins în lateral. În minutul 7, CS Făurei a deschis scorul. Percă a executat un corner și a trimis în careu, fundașii oaspeților au respins în afara careului și Iliescu a șutat spre poartă, iar George Bârsănel a deviat mingea de la 12 metri și a trimis-o în poarta lui Popescu, 1-0.

A urmat eliminarea lui iordache în minutul 9, iar în minutul 10 Bălan a intrat în careul gazdelor și a fost faultat, iar centralul Eduard Ioniţă a arătat penalty pentru oaspeți. Claudiu Zaharia a marcat şi a restabilit egalitatea.

În minutul 14, după un corner executat de Percă, Andrei Puşcaşu a trimis cu capul spre poarta chiscănenilor, un fundaș al oaspeților a respinstot până la Pușcașu care a trimis în poartă de la 8 metri. CS Făurei s-a desprins la două goluri în minutul 18. Pușcașu a primit o minge în partea stângă, acesta a trimis la 20 de metri, poziție centrală, pentru Stelian Nicoliță, care a șutat în stânga portarului Popescu și a schimbat tabela, 3-1. În minutul 21 Bănel i-a pasat fratelui său, dar acesta a alunecat la 20 de metri de poartă și Mădălin Pascu a degajat.

În minutul 23, după o acțiune personală, Ştefan Adamache a pătruns până la marginea careului și a șutat la colțul lung, marcând pentru 3-2.

După o jumătate de repriză cu 5 goluri, meciul s-a mai liniștit și ocaziile de poartă s-au mai rărit. În minutul 32 Roată a combinat cu percă, acesta a centrat pe partea opusă pentru Pușcașu, dar acesta nu controlează mingea care s-a oprit întro baltă. Două minute mai târziu roată a centrat în centrul acreului, iar Stelică Nicoliță a reluat cu capul pe lângă poartă. Până la pauză, CS Făurei putea să mai înscrie de două ori. Un minut mai târziu Pușcașu a pasat în adâncime pentru Roată, dar popescu a ieșit și a respins, iar în minutul 38, Dobrin a fost la un pas de autogol, deviind cu capul o centrare a lui Percă puțin pe lângă bara din stânga portarului Popescu și la pauză scorul a rămas 3-2 pentru Făurei.

Cu ochii pe meciul de la Medgidia, echipa din Chiscani spera să obțină măcar un egal la Făurei pentru a se salva de la retrogradare. Prima ocazie de gol din repriza a doua a fost a celor de la CS Făurei. În minutul 47 Pușcașu a șutat din careu, pe colțul scurt, dar pe lângă poartă. Zece minute mai târziu Percă a executat o lovitură liberă și a centrat în careu, de unde Pușcașu a reluat cu capul peste poartă. În minutul 60, după un corner bătut de Percă, Pușcașu a reluat cu capul peste poartă. Două minute mai târziu Stelică Nicoliță a scăpat spre poarta oaspeților, dar Popescu a ieșit la 25 de metri și l-a faultat. Bănel Nicoliță a executat lovitura liberă, dar mingea s-a dus mult peste poartă. Peste încă trei minute Roată i-a pasat lui Mocanu, dar șutul acestuia pe colțul scurt a fost respins în corner de Popescu.

În minutul 67 Sorin Sima a luftat și mingea a ajuns la Pușcașu, însă șutul acestuia a fost respins în corner de Popescu. Peste încă un minut Roată a centrat în careu, iar Dobrin a respins cu capul în corner.

CS Făurei a reuşit să înscrie şi cel de-al patrulea gol în minutul 75. Pușcașu i-a pasat lui George Dragomir, acesta a driblat un adversar şi a șutat la colțul lung, marcând pentru 4-2. putea fin 5-2 în minutul 84. Mocanu a centrat în careu, dar Stelian Nicoliță a trimis din 3 metri peste poartă. Două minute mai târziu Stelică Nicoliță și-a mai trecut o ratare în cont. Scăpat singur cu popescu a șutat slab și portarul oaspeților a reținut.

Cu trei minute înainte de finalul partidei, după o lovitură liberă executată de Negru, Alin Radu  a trimis mingea cu capul la rădăcina barei, dar Stavrev a fost la post şi a respins în corner.

În urma acestui succes, CS Făurei a terminat primul său sezon în Liga a 3-a pe locul 8, cu 35 de puncte, în timp ce Sportul Chiscani a terminat pe locul 13, cu 28 de puncte, și a retrogradat în Liga a 4-a.

CS Făurei: Stavrev – Mocanu, Bârsănel, B. Nicoliţă, Agache (min. 87 Drezaliu) – Roată (min. 70 Dragomir), Percă, Băicoianu – Puşcaşu, Băicoianu, S. Nicoliţă.

Sportul Chiscani: Popescu – M. Pascu, Preda, Dobrin, Sima – Chihaia – Bălan (min. 68 Mihai), Adamache (min. 78 Negru), Alin Radu, Zaharia – Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.