Dacia Unirea Brăila a debutat cu o înfrângere la revenirea în liga a 2-a, fiind învinsă cu 3-1 (0-1) de CS Comunal 1599 Șelimbăr. Meciul din prima etapă a Ligii a 2-a s-a jucat pe stadionul din Avrig. Meciul a avut două reprize total diferite. În prima brăilenii au fost cei care au controlat jocul, având o posesie a mingiei de 58%, dar în partea a doua cei care au dominat mai mult au fost gazdele, care au înscris de 3 ori în interval de 4 minute.

Dacia Unirea a deschis scorul în minutul 8. Robu a fost faultat la 25 de metri ușor lateral dreapta. Petrache a executat lovitura liberă, în mijlocul careului, iar Raphael Stănescu s-a înălțat și a trimis cu capul în poartă, de la 8 metri, cu toată opoziția portarului Vâtcă. În prima repriză brăilenii au mai avut și alte situații de poartă, dar nefructificate. 

Debutul reprizei secunde a fost de coșmar pentru echipa brăileană. În minutul 56, la un aut de margine, Petrache a fost depășit, mingea a fost centrată în careu, unde Stănciulescu nu a ajuns la minge să o respingă cu capul,, iar Paliu a alunecat și Andrei Roșu a trimis din careu în Poarta lui Cristian Andrei. În minutul 57 brăilenii au cerut un fault în atac la Duțu, dar gazdele au rămas la minge și au trimis o pasă lungă, pentru Nicolas Andone, aflat între Cocîrlă și Paliu, iar acesta a șutat și a marcat pentru 2-1. În minutul 59, o fază parcă trasă la indigo a adus golul trei al echipei din Șelimbăr. Paliu a încercat să trimită o pasă lungă pentru atacanții brăileni, dar mingea a fost interceptată de mijlocașul central al gazdelor care a trimis o pasă în adâncime, peste apărarea echipei din Brăila și Nicolas Andone a marcat pentru 3-1. 

În minutul 82 Dacia Unirea a avut o lovitură liberă indirectă de la 8 metri, dar șutul lui Stănescu l-a lovit în cap pe un fundaș al gazdelor aflat pe linia porții. 

Dacia Unirea Brăila: Cr. Andrei – Cocîrlă, Stănciulescu, Paliu, Apostolache – Fl. Lungu (min. 81 Voinescu), N. Ioniță (min.61 Pătlăgică), Petrache, Val. Robu (min. 46 Taciuc), R. Stănescu, Al. Duțu (min. 61 G. Răducan). Antrenor: Florentin Petre

 

Sursa: Realitatea de Braila