Dacia Unirea Brăila a început în forță returul Ligii a 3-a

Dacia Unirea Brăila a avut un debut de meci fulminant în prima etapă a returului Ligii a 3-a, în care echipa lui Florentin Petre a câștigat cu 4-1 (4-0) meciul cu Metalul Buzău. 

Dacia Unirea Brăila a condus cu 4-0 încă din minutul 34 și toată lumea prezentă în tribuna stadionului din Însurăței se aștepta la un scor fluviu, fiind încântați de jocul echipei pregătite de Florentin Petre.

În minutul 8, după o lovitură liberă din propria jumătate de teren, Dacia Unirea a deschis scorul. Patrick Petre a primit o pasă în adâncime, a intrat în careu și a trimis în fața porții, iar Vali Robu a trimis în plasă de la 7 metri, pe colțul lung, 1-0.

În minutul 12 Florin Lungu a trimis o ”torpilă” de la circa 30 de metri, direct în vinclul porții apărate de Toader, 2-0.

În minutul 15, Paul Cubleșan a fost faultat de Ispir în colțul careului de 16 metri, după o combinație cu Patrick Petre, iar centralul Haivas Viorel Mihai din Botoșani a arătat punctul de la 11 metri. Patrick Petre a executat în dreapta portarului, 3-0.

Buzoienii au avut o primă ocazie în minutul 30, când Sabin Sava a șutat de la 10 metri, pe colțul scurt, dar portarul George Tudor a scos cu piciorul, ca la handbal. Peste două minute Cubleșan a șutat din interiorul careului, dar portarul oaspeților a reținut. În minutul 34 brăilenii și-au majorat avantajul. La un corner de pe partea stângă a atacului brăilenilor, patrick petre a centrat pe bara a doua, mingea l-a depășit pe portarul buzoian și Florin Lungu a reluat cu capul în poartă, din 7 metri, 4-0.

În minutul 41 Cubleșan a încercat un șut de la marginea careului, dar un fundaș a deviat în corner. Lovitura de colț a rămas fără rezultat și scorul la pauză a rămas 4-0.

În repriza a doua brăilenii nu au mai forțat, au încercat să aibă o posesie bună, dar au încercat să se menajeze și să facă și puțin spectacol pentru cei circa 300 de spectatori prezenți la meci.

Buzoienii au avut o primă ocazie de gol în această repriză în minutul 48, când Iacob a șutat de la circa 25 de metri peste poarta lui Tudor. Două minute mai târziu Ispir a executat o lovitură liberă de la 22 de metri perpendicular pe poartă, dar mingea a trecut puțin peste transversala porții brăilenilor. În minutul 54 fundașul central Păun a urcat în atac, la un corner al oaspeților și a reluat periculos cu capul din 6 metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă.

În minutul 69 Patrick Petre a luat o acțiune pe cont propriu de la centrul terenului, a pătruns în careu dar nu a mai avut forța să șuteze periculos și portarul oaspeților a reșinut șutul pe colțul scurt. Oaspeții au ripostat rapid și în minutul următor Ispir a șutat puternic de la 22 de metri, dar mingea a lovit bara transversală, aproape de vinclu.

În minutul 86 oaspeții au reușit să înscrie golul de onoare. De data aceasta șutul de la circa 22 de metri a lui Ispir nu a mai ratat ținta și a intrat în vinclul din stânga portarului Tudor, 4-1.

În minutul 88 Duțu a scăpat de la centrul terenului a ajuns la marginea careului, dar a încercat un dribling în plus și a întârziat pasa la Manole, pe care când i-a dat-o l-a surpins pe acesta în poziție de offsaid.

Ultima ocazie de gol a meciului a aparținut brăilenilor, în minutul 90+1, când Manole a executat o lovitură liberă din lateral stânga, direct pe poartă, dar portarul Metalului a reținut și scorul final a rămas 4-1 pentru Dacia Unirea Brăila.

Dacia Unirea Brăila: Tudor – Poștoarcă, Paliu, Cotigă (min. 58 A. Pleșa), Novac – V. Robu (min. 74 Al. Duțu) , Ioniță, Lungu (min. 74 L. Manole) , Cubleșan – P. Petre, G. Batchabi (min. 72 Apostolache).

Metalul Buzău: Toader – Grăjdan, Păun, Spătaru, Ispir, Stan, Mihai, Tănase, Sava, Zamfirescu (min. 78 Visteanu), Iacob (min. 82 A. Badea).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.