Dacia Unirea Brăila a revenit după doi ani în Liga 2, iar ca nou-promovată trebuia să debuteze în campionat cu un meci pe teren propriu. A cerut însă federației, pentru a avea timp să termine lucrările de amenajare a gazonului de pe stadionul Municipal din Brăila, unde nu s-a mai jucat în ultimele două sezoane, cât echipa a evoluat în al treilea eșalon fotbalistic. Asftel, s-a optat pentru varianta de a juca în prima etapă în deplasare, iar adversară va fi tot o nou promovată, CS Comunal Șelimbăr. 

Brăila a bifat opt transferuri în această vară, cel mai experimentat jucător fiind fundașul central Daniel Ciobanu, care ultima dată a jucat la CSM Reșița. La nivelul Ligii 2 au mai jucat și Taciuc, adus acum de la CSM Focșani, sau Gabriel Răducan, venit de la fost rivală din Liga 3, SC Oțelul. Tot de la gălățeni a fost adus și Aurelian Petrache, jucător format însă la Stars Brăila.

Lotul echipei Dacia Unirea Brăila pentru sezonul 2021-2022:

portari: Cristian Andrei, Alexandru Duță (Concordia Chiajna);
fundași: Cătălin Stănciulescu, Marius Moroianu, Andrei Paliu, Alexandru Pătlăgică (UTA), Daniel Ciobanu (CSM Reșița);
mijlocași: Marius Cocîrlă, Florin Lungu, Narcis Ioniță, George Apostol, Andrei Apostolache, Valentin Robu, Aurelian Petrache (SC Oțelul Galați), Alin Priboi (CSM Bacău), Alexandru Taciuc (CSM Focșani);
atacanți: Raphael Stănescu, Patrick Petre, Alexandru Duțu, Gabriel Răducan (SC Oțelul Galați), Adelin Voinescu (FC Voluntari).

Dintre jucătorii aflați în lotul care a realizat promovarea nu mai fac parte din actualul lot: Robert Vâlceanu, Nicola Păvălache, Gabby Batchabi,  Ziepop Fendung, Robert Donzelli, Alin Mihai, Alexandru Bădilaș, Ștefăniță Sava (ultimii 3 plecați la echipa de Liga 3 Viitorul Ianca).

Staff tehnic Dacia Unirea Brăila:

antrenor principal: Florentin Petre
antrenor secund: Marian Samuilă
antrenor de portari: Răzvan Ciodar
analist video: Vlăduț Lakatos
kinetoterapeut: Andrei Huțu

Sursa: Realitatea de Braila