În ședința Consiliului Județean de joi, 27 februarie, unul dintre proiectele supuse dezbaterii a fost Regulamentul pentru finanțarea asocierilor Județului Brăila, prin Consiliul Județean cu alte unități administrativ teritoriale.

Liderul PNL Brăila, consilierul județean Alexandru Dănăilă a propus mărirea sumei pentru cofinanțarea fiecărui obiectiv de investiții. Dănăilă a spus că prin acest amendament primăriile vor putea solicita mai mulți bani de la Consiliul Județean pentru realizarea proiectelor, cu respectarea regulamentului de finanțare. Acesta a propus mărirea sumei de la 400.000 lei pentru fiecare proiect la 800.000 lei, iar dacă banii alocați în buget se vor termina mai repede, la rectificarea bugetară s-ar putea suplimenta bugetul pentru aceste asocieri.

Amendamentul propus de consilierul PNL nu a întrunit decât 14 voturi pentru, al celor 11 consilieri PNL care erau prezenți în sală, cărora li s-a alăturat consilierul PND Cătălin Iordache, consilierul independent Marian Căpățână și consilierul PMP Viorel Botea.

Proiectul de regulament a fost votat în forma propusă inițial, cu 11 abțineri, ale consilierilor PNL.

Articolul precedentCursuri parțial închise din cauza gripei la Școala Al. I. Cuza din Brăila
Articolul următorRaed Arafat, interviu exclusiv la Realitatea: ”Poate să apară oricând al doilea caz de coronavirus, dar până în acest moment nu există”