Dănăilă a propus majorarea plafonului maximal pentru cofinanțarea proiectelor cu primăriile din județ

În ședința Consiliului Județean de joi, 27 februarie, unul dintre proiectele supuse dezbaterii a fost Regulamentul pentru finanțarea asocierilor Județului Brăila, prin Consiliul Județean cu alte unități administrativ teritoriale.

Liderul PNL Brăila, consilierul județean Alexandru Dănăilă a propus mărirea sumei pentru cofinanțarea fiecărui obiectiv de investiții. Dănăilă a spus că prin acest amendament primăriile vor putea solicita mai mulți bani de la Consiliul Județean pentru realizarea proiectelor, cu respectarea regulamentului de finanțare. Acesta a propus mărirea sumei de la 400.000 lei pentru fiecare proiect la 800.000 lei, iar dacă banii alocați în buget se vor termina mai repede, la rectificarea bugetară s-ar putea suplimenta bugetul pentru aceste asocieri.

Amendamentul propus de consilierul PNL nu a întrunit decât 14 voturi pentru, al celor 11 consilieri PNL care erau prezenți în sală, cărora li s-a alăturat consilierul PND Cătălin Iordache, consilierul independent Marian Căpățână și consilierul PMP Viorel Botea.

Proiectul de regulament a fost votat în forma propusă inițial, cu 11 abțineri, ale consilierilor PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.