DAS Brăila a preluat activitatea centrelor rezidențiale în privința asigurării calității serviciilor sociale

  Consiliul Local Municipal Brăila a aprobat cu unanimitate de voturi proiectul privind preluarea de către Direcția de Asistență Socială Brăila a activităților centrelor rezidențiale în privința asigurării calității serviciilor sociale prestate și aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare, Organigramei și Statului de funcții ale Direcției de Asistență Socială Brăila.

  Prin această hotărâre s-a aprobat preluarea de către DAS a activității Centrului Rezidențial Sf. Maria din localitatea Baldovinești, comuna Vădeni, a Căminului pentru persoane vârstnice Lacu Sărat și a Căminului pentru persoane vârstnice Sf. Petru și Pavel, în privința asigurării calității serviciilor sociale prestate. 

  Prin preluarea acestor centre, organigrama DAS va avea în organigramă 492 de posturi, dintre care 81 de funcții publice și 411 personal contractual. Dintre funcțiile publice, 12 sunt de conducere și 69 de execuție. Dintre posturile de personal contractual, 45 sunt personal propriu, 3 de conducere și 42 de execuție, iar 360 sunt asistenți personali ai persoanelor cu handicap și 6 îngrijitori la domiciliu. Din cele 126 de posturi ale instituției, un număr de 33 de posturi sunt vacante. 

  Consilierul local Lucian Căprariu a spus că se declară îngrijorat de numărul mare de posturi din organigrama DAS, făcând o comparație cu municipiul Galați. Acesta a propus ca să se reducă numărul de posturi de aici și să se înființeze un centru de îngrijire al copiilor cu autism. Căprariu a spus că un număr foarte mare de angajați sunt și la alte instituții din subordinea Primăriei. 

  Viceprimarul Doinița Ciocan, inițiatorul acestui proiect de hotărâre, a spus că a făcut și Primăria o comparație cu municipiile din județele vecine, iar cele 59 de posturi de la DAS Galați nu cuprind toate serviciile care sunt cuprinse în organigrama DAS Brăila. Ciocan a spus că pentru unele servicii este un număr impus de personal pe care instituția ar trebui să-l aibă, dar nu peste tot acel personal este și angajat. 

  La acest proiect consilierul PNL Sorin Ioniță nu a participat la dezbateri și la vot. De la ședință au lipsit consilierii Elena Daniela Rădulescu (ALDE) și Raluca Claudia Bucur (PNL).

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.