Secretarul general interimar al PNL Brăila, consilierul județean Alexandru Bucălău a comentat astăzi, într-o conferință de presă, demiterea lui Cătălin Canciu din funcția de inspector școlar general. Acesta a spus că, în opinia sa, este rezultatul unei lupte interne în partid, între taberele celor doi candidați la funcția de președinte al PNL, iar astfel de acțiuni nu fac decât să dăuneze partidului. La rândul său, Cătălin Canciu, președintele interimar al organizației municipale a PNL Brăila, a povestit cum a aflat despre demiterea sa, după ce toată ziua de ieri a fost la minister, cu probleme ale inspectoratului. 

„Am aflat vestea de la secretara de la ISJ, care m-a sunat azi dimineață, când eram în drum spre Inspectorat, și mi-a spus că am fost demis. Ieri am fost până la ora 16:30 la minister. M-am întâlnit cu doi secretari de stat și cu doi directori și nimeni nu mi-a spus nimic” a spus Cătălin Canciu. 

Acesta a spus că a fost o veste neașteptată și nu i s-a spus care sunt motivele ordinului de încetare a detașării în funcția de inspector școlar general.

”Legal ministrul nu trebuie să argumenteze schimbarea din funcție și nici n-a argumentat-o în documentele trimise la ISJ. Am vorbit azi la minister cu domnul secretar de stat care coordonează învățământul preuniversitar. Domnia sa ieri a fost cu mine în acele direcții unde voiam eu să ajung ca să rezolv problemele. Mi-a spus că a aflat de demitere după plecarea mea și i-a fost jenă să mă anunțe” a mai spus Canciu.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentProtest spontan la CUP Dunărea Brăila
Articolul următorPremierul Florin Cîțu este în doliu. Mama lui a murit vineri seară