Deputatul PSD Nicu Niță a votat din greșeală alături de opoziție

Deputatul PSD Nicu Niță a votat din greșeală alături de opoziție
Deputatul PSD Nicu Niță a votat din greșeală alături de opoziție

Deputații Emilia Meiroșu și Mihai Tudose au preferat să se întâlnescă cu presa brăileană decât să participe la mascarada din Camera Deputaților. Ceilalți parlamentari de Brăila au fost în sală, iar singurul deputat de Brăila pe care-l mai are PSD, Nicu Niță a votat alături de opoziție la unul dintre aceste proiecte de modificare a Codurilor Penale.  

Astăzi, în plenul Camerei Deputaților s-au votat modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală. Tot astăzi s-a votat şi modificarea şi completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară și modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum și a Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupție. Fostul lor coleg, PSD-istul Nicu Niță a fost prezent în sala de plen și a votat ”pentru” la primul proiect de lege, dar la cel de-al doilea a votat alături de colegii din Coaliție.

Cei doi parlamentari de Brăila, membrii ai ProRomânia și-au asumat neparticiparea la acest vot, în care deputații Coaliției PSD-ALDE trebuiau să-și asigure singuri cvorumul de ședință și o majoritate la vot.

Cele două legi au fost votate aproape în unanimitate.  Interesant este că deputatul PSD Nicu Niță apare pe listele de vot că a spus NU modificărilor, care a precizat că nu este vorba despre vreo opoziție față de aceste modificări legislative, invocând o eroare a sistemului de vot.

Ceilalți doi deputați de Brăila, liberalii Antoneta Ioniță și Vasile Varga au votat împotriva modificărilor de la Codurile Penale propuse de Coaliția PSD-ALDE.

S-au înregistrat 181 de voturi ”pentru”, 83 ”împotrivă” și o abținere în cazul Codului de procedură penală și de voturi 180 de voturi ”pentru”, 81 ”împotrivă” și 2 abțineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.