Joi, 23 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat și desfăsurat pe raza județului Brăila o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor și protecția mediului. 

În urma activităților desfășurate, la un depozit situat în extravilanul comunei Tudor Vladimirescu au fost găsite mai multe produse ce aveau termenul de valabilitate expirat, respectiv 456 de litri de produse pentru protecția plantelor. Întreaga cantitate de produse a fost indisponibilizată până la definitivarea cercetărilor. 

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, conform O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentVideo: Bărbatul cu cagulă, a amenințat angajații unei benzinării de pe DE 87. Acesta a fost prins și arestat preventiv pentru 30 de zile
Articolul următorLista seminariilor web pentru luna aprilie, publicată pe portalul ANAF