DGA luptă împotriva corupției

Corupţia este un fenomen cu implicaţii grave, care afectează încrederea societăţii în instituţiile publice. Din aceste considerente Ministerul Afacerilor Interne acordă o atenţie deosebită prevenirii şi combaterii fenomenului corupţiei, prin structura special creată în acest sens – DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE – înfiinţată prin Legea nr. 161/2005, ca singura structură specializată pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului acestui minister.

 

Obiectivul  său principal este de a preveni şi combate faptele de corupţie în care pot fi implicaţi funcţionarii Ministerului Afacerilor Interne.

Un alt obiectiv al lucrătorilor D.G.A. îl constituie îmbunătăţirea gradului de cunoaştere de către cetăţeni a atribuţiilor şi obligaţiilor profesionale ale personalului Ministerului Afacerilor Interne, în scopul implicării populaţiei în combaterea corupţiei.

Un alt scop l-a constituit cunoaşterea modalităţilor pe care D.G.A le oferă cetăţenilor pentru a-şi rezolva problemele în mod legal, fără a apela la darea de mită, precum şi conştientizarea de către aceştia a faptului că darea de mită constituie o infracţiune şi se pedepseşte conform legii.

În cadrul campaniilor de informare s-a pus un accent deosebit pe mediatizarea căilor de comunicare dintre cetăţeni şi structurile D.G.A.

Cetăţenii care vor să sesizeze fapte ce intră în competenţa D.G.A. – Serviciul Judeţean  Anticorupţie  Brăila pot scrie pe adresa serviciului (Brăila, str. Ana Aslan, nr. 39, judeţul Brăila) sau pot suna la nr. de tel./fax. 0239. 613.634 ori la  linia gratuită anticorupţie 0800.806.806.

 Locuitorii judeţului Brăila pot veni în audienţă la sediul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila, unde vor fi consiliaţi de către şeful serviciului,  ori ofiţerii pentru relaţii cu publicul ai serviciului.

De asemenea, Direcţia Generală Anticorupţie pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument de relaţionare cu publicul – Registrul de Petiţii şi Sugestii – prin intermediul căruia cetăţenii care se prezintă la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Brăila pot depune petiţii.

Sesizările privind fapte de corupţie comise de funcţionarii M.A.I. pot fi trimise şi pe adresa de e-mail a Serviciului Judeţean Anticorupţie Brăila  ([email protected]), ori completând formularul e-petiţie de pe site-ul D.G.A. ( www.mai-dga.ro ).

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE BRĂILA

 

AUDIENŢE

ŞEF SERVICIU

 

Comisar șef de poliţie

BURLIBAŞA DANIEL

Ofiţer relaţii cu publicul

 

Subcomisar de poliţie

CIUNTU EUGEN

Prima şi a treia zi de miercuri din lună

12,00-15,00

A doua și a patra zi de miercuri din lună

12,00-15,00

PROGRAM DE RELAŢII CU PUBLICUL

LUNI 10,30-18,30

MARŢI –VINERI

08,00-16,00

În clădirea Instituţiei Prefectului Judeţului Brăila, Mun. Brăila,  Piaţa Independenţei nr.1, Telefon 0239/613634, e-mail [email protected]

www.mai-dga.ro

Call-Center 0800.806.806

Linie telefonică gratuită unde puteţi sesiza faptele de corupţie ale angajaţilor M.A.I.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.