Directorul AJPIS Brăila acuzat de conflict de interese

Directorul AJPIS Brăila acuzat de conflict de interese
Directorul AJPIS Brăila acuzat de conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a trei funcționari publici. Printre aceștia se află și Adrian Bernhard Ritzinger, funcționar public de conducere (director executiv) în cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Brăila.

Agenția Națională de Integritate a constatat că în perioada 06 iunie – 28 octombrie 2016, în calitate de director executiv al AJPIS Brăila, Adrian Ritzinger a emis 17 decizii, în exercitarea atribuțiilor de Președinte al Comisiei de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților a Județului Brăila, prin care a creat un avantaj patrimonial soției sale.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. a) și lit. c) și ale alin. (2) din Legea nr. 161/2003.

Adrian Ritzinger a fost președinte al PNL Brăila la sfârșitul anilor ′90 până în 2001 și a deținut funcția de vicepreședinte al CJ Brăila în mandatul 1996-2000. Din 1 iulie 2013 deține funcția de director al Agenției Județene pentru Prestații Sociale Brăila. Ritzinger este născut pe 13 august 1955 și este de profesie inginer piscicol, absolvent al Universității Dunărea de Jos Galați, Facultatea de tehnologia și chimia produselor alimentare, secția piscicultura. Înaintea numirii sale în fruntea Agenției Județene pentru Prestații Sociale Brăila a fost inspector de specialitate în cadrul DGASPC Brăila.

Ritzinger va ataca decizia ANI în contencios administrativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.