Doar 31 de candidaturi admise pentru a doua sesiune a concursurilor de directori în unitățile de învățământ

ISJ Brăila a scos la concurs în sesiunea ianuarie-aprilie 2022 un număr de 49 de posturi de directori și directori adjuncți, rămase vacante în urma examenului de directori de anul trecut. Astfel, la unitățile de învățământ din municipiu, sunt vacante funcțiile de directori de la Colegiul Tehnic ”C. D. Nenițescu”, Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”, școile gimanziale ”Al. Pușkin”, ”Dimitrie Cantemir”, ”Nikos Kazantzakis”, ”Vlaicu Vodă”, grădinițele nr. 11, nr. 56, nr. 6 și nr. 49. Posturi de director adjunct sunt vacante la Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, Liceul de Arte ”Hariclea Darclee”, Liceul Tehnologic ”Panait Istrati”, Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny”, Liceul Tehnologic ”Gh. K. Constantinescu”, Liceul Teoretic ”Constantin Angelescu” Ianca, școlile gimnaziale ”Anton Pann”, ”Ion Luca Caragiale”, ”Radu Tudoran”, ”Alexandru Ioan Cuza”, ”Mihu Dragomir” și ”Vlaicu Vodă”.

În ceea ce privește unitățile școlare din județ, posturi vacante de directori sunt la Liceul Tehnologic ”Matei Basarab” Măxineni și la școlile din comunele Mărașu, Berteștii de Jos, Bordei Verde, Cazasu, Cireșu, Gemenele, Lanurile, Racoviță, Roșiori, Surdila Găiseanca, Traian, Victoria, Vișani, Zăvoaia șșcoala Profesională ”Emil Drăgan” Gradiștea. De asemenea, sunt libere posturile de director adjunct de la Liceul ”C. Angelescu” Ianca, Liceul Tehnologic ”Matei Basarab” șșcolile din Însurăței, Berteștii de Jos, Galbenu, Stăncuța, Victoria, Tufești, Viziru și Zăvoaia. La concurs au fost scoase și posturile de director de la Palatul Copiilor și Centrul Județean de Excelență Brăila.

În urma etapei de evaluare a candidaturilor depuse pe platforma informatică dedicată pentru sesiunea ianuarie-aprilie 2022 a Concursului de director și director adjunct în unitățile de învățământ de stat, în județul Brăila au fost admise 31 de dosare, din 51 depuse, 20 de dosare fiind respinse.

În baza calendarului aferent concursului, urmează să se stabilească centrele speciale de desfășurare a probei scrise și, ulterior, să se repartizeze pe aceste centre candidații înscriși și validați. Proba scrisă va fi organizată în data de 18 februarie 2022.

Tot pe 18 februarie se vor afișa primele rezultate la proba scrisă, între 18 și 19 februarie se depun contestațiile, care se vor soluționa între 21 și 22 februarie, când se vor publica rezultatele finale ale acestei probe. Va mai fi organizată o probă scrisă și pe 4 martie, doar pentru acei candidați care la data de 18 februarie nu s-au putut prezenta întrucât erau în carantină sau izolare, etapă care se va finaliza în data de 5 martie, inclusiv cu afișarea rezultatelor. Va fi declarat „admis” la proba scrisă candidatul care a obținut cel puțin nota 7 (șapte).

La următoarea probă, cea de interviu, vor putea participa doar candidații declarați admiși la proba scrisă. Aceștia vor putea opta să susțină interviul la una sau mai multe funcții distincte din unitățile de învățământ, după ce își vor depune și documentele care necesită avize suplimentare, etapă care va avea loc între 4 și 8 martie. Între 9 și 10 martie se vor constitui comisiile pentru proba de interviu, iar pe 14 martie va fi afișat graficul de desfășurare a interviurilor. Proba de interviu va fi susținută de candidați, conform acestui grafic, în perioada 16-25 martie. Contestațiile la această probă se pot depune și se vor soluționa între 17 și 29 martie, dată la care se vor afișa și rezultatele finale. Pe 30 martie, candidații declarați admiși pentru mai multe funcții / unități de învățământ își vor exprima o singură opțiune, pentru ca pe 31 martie să fie validate rezultatele finale. Până pe 4 aprilie se vor emite și deciziile de numire,  cu intrare în vigoare începând cu data de 18 aprilie, pentru un mandat de 4 ani.  

 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.