Doar 4 medici asigură urgențele în tot județul Brăila!

 

Statistica prezentată de către managerul Seviciului Județean de Ambulanță Brăila nu prezintă modificări semnificative față de cea a anului 2017, cu toate că sezonul estival le-a creat ceva dificultăți personalului medical care a răspuns vara trecută la peste 200 de solicitări în 12 ore.

La 1 decembrie, am avut înregistrate peste 53.000 de solicitări ale SAJ(n.r. perioada de referință ianuarie – decembrie 2018). Aproximativ, la fel ca în 2018 și peste 1,8 milioane de kilometri parcurși. În vară, au fost zile în care am avut și 220 de solicitări pe zi, față de o medie de 100-120. Când sare de 150 se simte presiunea pe echipaje. 14 chemări în 12 ore este destul de mult pentru o tură(…) Una din problemele cu care ne confruntăm este blocarea ambulanțelor la predarea pacientului în spital, pentru că acolo se face consultația, controlul, ce este de făcut”, a declarat Viorica Iuga, managerul SAJ Brăila.

În ciuda faptului că posturile sunt blocate și nu se pot face angajări noi, dr.Iuga este optimistă și a mărturisit că se fac toate demersurile posibile ca posturile care devin vacantate să fie ocupate imediat, astfel încât acestea să nu ajungă să fie blocate.

Noi facem toate demersurile pentru a completa tot ceea ce se vacantează. Mai avem nevoie de medici, de ambulanțieri și asistenți medicali. De ce să nu recunoaștem, nu este o deficiență extraordinară, în privința personalului operativ. Dar la medici, am mai avea nevoie. De două luni de zile suntem 6 medici, din care doi sunt în funcțiile de conducere și facem numai gărzi. Normal ar trebui să fim 10. Practic sunt doar 4 medici operativi pe județul Brăila”, a declarat dr.Iuga, managerul SAJ Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.