Doar un drapel de 100 de metri a făcut diferența față de manifestările din anii precedenți de 1 Decembrie

Lumini de sărbători doar pe Calea Călărașilor și pe câteva străzi principale

Doar un drapel de 100 de metri a făcut diferența față de manifestările din anii precedenți de 1 Decembrie
Doar un drapel de 100 de metri a făcut diferența față de manifestările din anii precedenți de 1 Decembrie

Frigul pătrunzător nu i-a speriat pe brăilenii care au ținut asiste la Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, chiar dacă au fost mai puțini decât în anii precedenți.

În municipiul Brăila ceremoniile au început la ora 10.00, pe platoul din Piața Independenței, cu slujba religioasă și cu discursul prefectului Brăilei, George Adrian Paladi.

Un moment aparte l-a constituit sosirea militarilor care au alergat de la Galați până la Brăila în cinstea Zilei Naționale dar și pentru a atrage atenția asupra campaniilor umanitare organizate pentru doi colegi aflați în suferință, care au mare nevoie de ajutorul semenilor, caporalul Marcel Roşu din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată “Sfântul Andrei” Galați și pompierul brăilean Viorel Dima.

17 militari din cadrul structurilor MApN și MAI au alergat distanța de 35 de kilometri, de la Poligonul Smârdan din Galați până în Piața Independenței din Brăila. Toții au terminat cursa cu bine, fiind întâmpinați de oficialitățile brăilene, care le-au mulțumit și le-au oferit diplome.

Defilarea de anul acesta a fost diferită față de cea din anii trecuți prin faptul că militari din toate structurile Garnizoanei Brăila au purtat un drapel lung de circa 100 de metri, fiind aplaudați de sutele de privitori aflați de-a lungul Căii Călărașilor.

După defilare, oficialitățile au depus coroane de flori la monumentul reabilitat al eroului Ecaterinei Teodoroiu.

Cele circa 3.000 de porții de fasole cu cârnați pregătite de Primărie s-au epuizat rapid, acestea împărțindu-se într-o manieră destul de civilizată, datorită organizării gestionate de jandarmii brăileni.

În jurul orei 11.00, s-a dat startul programului artistic printr-un concert de muzică populară susținut de brăilencele Maria Ciocan și Marta Oprea, care au reușit să însuflețească atmosfera.

A urmat apoi concertul susținut de Grigore Leșe, apoi pe scenă a urcat un ansamblu folcloric din Republica Moldova.

În acest timp sute de brăileni au vizitat căsuțele în care peste 50 de meșteri populari, dar și societăți comerciale care prezentau dulciuri sau produse tradiționale specifice perioadei, la Târgul de iarnă care va fi deschis în fiecare zi între orele 10-20, până pe 9 decembrie.

Distracția a continuat în această seară, cu muzică și voie bună. În jurul orei 17.00 s-au aprins luminile de sărbători în oraș, iar pe scenă au urcat alte formații de dansuri populare.

Din păcate, în afară de Calea Călărașilor, pe tronsonul cuprins între Bulevardul Independenței și strada Chișinăului, multe dintre bulevardele principale au rămas doar cu luminile cu leduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.