Doi brăileni depistați de polițiști la pescuit pe un canal de irigații deși nu aveau autorizație de pescuit

La data de 23 octombrie a.c., în intervalul orar 06.00-12.00 poliţiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila au acționat pe raza de competență, pentru combaterea faptelor antisociale, dar și pentru verificarea respectării măsurilor de protecție instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Astfel, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de  2.320 lei, pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002. De asemenea, polițiștii au reținut un permis de conducere, pentru conducere sub influența alcoolului.

Totodată, au controlat 21 de vehicule și au verificat și 3 societăţi comerciale, precum marketuri, staţii de carburant.

Polițiștii au constatat în flagrant și două infracțiuni.

La data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 08:20, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală au depistat doi bărbați în vârstă de 34 și respectiv 50 de ani, ambii din județul Brăila, în timp ce pescuiau pe un canal de irigații, situat în Insula Mare a Brăilei, pe DJ 212A. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că brăilenii nu posedă autorizație de pescuit.

De asemenea, au fost identificate 3 plase de pescuit tip monofilament, 4 plase de pescuit tip setcă ce erau întinse în apă, dar și 2 plase de pescuit tip setcă, ce au fost ridicate in vederea continuării cercetărilor.

Totodată au fost identificate și aproximativ 2 kilograme de puiet viu din speciile crap, mreană și caras, care a fost redat în mediu lor natural.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere de unelte de pescuit, fără autorizație, dar și pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii oricăror fapte antisociale.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.