Doi parlamentari brăileni au lipsit azi de la votul care a dărâmat Guvernul Dăncilă

Concret, din totalul de 464 de deputați și senatori, 399 au fost prezenți astăzi la vot. Au fost 254 de voturi – 3 nule și 242 valabil exprimate: 238 ”pentru”, 4 ”împotrivă” și zero abțineri.

 

Președintele Partidului Social Democrat Brăila nu a participat astăzi la vot. Senatorul Ion Rotaru și-a cerut scuze pentru că nu a putut să ne ofere mai multe declarații, fiind la o înmormântare în familie.

Nici senatorul Mihai Ruse, din partea ALDE nu a participat la vot. Deși Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe parlamentarul brăilean la 6 luni de închisoare, cu suspendarea aplicării pedepsei pe o perioadă de 2 ani și jumătate, pentru conflict de interese în formă continuată și fals intelectual, Comisia juridică din Senatul României a decis că acesta își poate continua liniștit activitatea în Parlament.

Chiar și fără cei doi parlamentari, Guvernul Dăncilă a căzut! Moțiunea de cenzură a fost votată de 238 de parlamentari. Cu 5 voturi mai mult decât era necesar pentru demiterea Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.