Drumul Expres Brăila – Galați se va lega de o cale de acces adiacentă podului peste Dunăre

 

Autorităţile au în plan construirea unei şosele rapide între Buzău şi Galaţi, via Brăila, până în 2024. Pentru ca proiectul să fie, însă, complet mai sunt necesare şi variantele de ocolire ale municipiilor Galaţi şi Braila, precum şi legătura cu podul suspendat care va traversa Dunărea spre Tulcea.

Potrivit Masterplanului General de Transport, Drumul Expres (DX) Buzău-Brăila-Galaţi este compus din două sectoare Buzău-Brăila şi sectorul Brăila-Galaţi.

Pentru primul, anul de începere al realizării studiului de fezabilitate este 2021, execuţie lucrărilor urmând să se desfăşoare în perioada 2022 – 2024.

Cel de-al doilea sector este, cel puţin la nivel de planşetă, ceva mai concret, în sensul că are deja traseul stabilit. Tronsonul în sine face parte din aliniamentul altui Drum Expres Focşani-Galaţi-Giurgiuleşti, cu perioada de implementare estimată între anii 2021 – 2023.

 

 

Președintele Consiliului Județean Brăila a precizat că drumul expres care va lega Brăila de Galați se va construi în continuarea unui drum adiacent podului peste Dunăre. Iulian Chiriac a declarat că susține toate proiectele comune cu județul vecin, mai puțin un eventual tunel.

În ceea ce priveşte sursa de finanţare, aceasta este asigurată din fonduri europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), perioada de finanţare fiind prevăzută pentru anii 2021 – 2030.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.