HC Dunărea Brăila a pierdut al treilea meci jucat la turneul de la Bistrița, unde au fost învinse la un gol de HC Zalău, la fel ca și în meciul tur. Echipa pregătită de Gheorghe Tadici, alcătuită în proporție covârșitoare din handbaliste tinere, a luptat până în ultimele secunde pentru această victorie, în timp ce Neven Hrupec nu a știut să găsească soluțiile de comunicare pentru a găsi soluția să învingă o echipă care are un buget de 3 ori mai mic decât al echipei brăilene. HC Zalău a câștigat cu 29-28 (14-16), după o repriză a doua în nota caracteristică a handbalistelor de la Dunărea Brăila.

Brăila a început bine și a deschis scorul în primul minut prin Kanaval și s-au distanțat rapid la 3 goluri, scor 4-1. În minutul 9 Czeczi a văzut că portarul Kelemen era ieșita și a aruncat de la centrul terenului, marcând pentru 7-3. Severin a marcat de două ori și a redus din handicap, dar Brăila s-a desprins din nou la 3 goluri, 8-5 și 9-6. În minutul 20, HC Zalău a egalat la 10, prin Dindiligan, pe un contraatac, iar în minutul 23 Severin a adus echipa din Zalău prima dată în avantaj, scor 10-11. În minutul 26, Czeczi a readus Brăila la conducere, scor 13-12, iar la pauză scorul a fost 16-14, cu un gol marcat de Tiron când mai erau 10 secunde din prima repriză.

Partea a doua a început mai bine pentru echipa din Zalău, care a marcat de două ori prin Mitrache și Mihart, egalând la 16. Kanaval a marcat pentru 18-17, dar a fost ultima dată când HC Dunărea a condus pe tabela de marcaj în acest meci. Mouna Jlezi a readus pe HC Zalău la conducere în minutul 36, scor 18-19. În minutul 51 HC Zalău s-a distanțat la două goluri după o reușită a lui Mihart, scor 25-27. Udriștioiu a ratat o aruncare de la 7 metri în minutul 53, dar fetele lui tadici nu au profitat și Safta a marcat în minutul 54 pentru 26-27. În minutul 58 Mitrache a transformat o aruncare de la 7 metri și a dus tabela la 27-29. Din păcate, în două minute și jumătate, HC Dunărea a mai înscris o singură dată, prin Safta, iar echipa din Zalău a încercat să ține de rezultat și să obțină o victorie pe care puțini o anticipau înaintea meciului, în care HC dunărea era favorită certă. 

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Kanaval -5 goluri, Dmitrovic -5, Udriștioiu -4, Tiron -4, Dache -3, Czeczi -3, Tamires Morena -2, Safta -2. Au mai jucat: Șerban -7 intervenții, Nenezic – o intervenție, Milic, Zamfirescu.

Pentru HC Zalău au marcat: Severin -8, Mitrache -7, Mouna -5, Mihart -4, Lazea -2, Popescu -1, Dindiligan -1, Șerban -1.

Următorul meci pentru HC Dunărea Brăila va fi sâmbătă, de la ora 12.35, cu Rapid București, în Sala LPS Bistrița. 

 

Sursa: Realitatea de Braila