ECO și RER au preluat temporar din sectoarele societății Brai-Cata! Se pare că Brăila va rămâne cu doi operatori

 

Întrebat de posibilitatea rezilierii contractului cu societatea Brai-Cata, primarul Brăilei spunea, la începutul anului, că situația este destul de complicată, în primul rând că nu există altă societate care să preia activitatea, iar contractele, care au fost făcute pe salubritate, în mandatele anterioare, nu prevăd clauze clare pentru rezilierea lor.

Este foarte complicat, este un contract încheiat cu foarte mult timp în urmă, care are anumite clauze, care trebuie respectate de ambele părți. Este simplu să strici sau să reziliezi ceva, este foarte interesant ce pui în loc”, spunea primarul în cadrul ultimei conferințe din luna ianuarie 2019.

 

 

Pentru că amenzile date de Poliția Locală nu au ajutat cu nimic la ridicarea gunoiului, primarul a hotărât să delege sectoarele care aparțineau de Brai-Cata celorlalți doi operatori: ECO și RER.

Societatea Braicata, o societate privată, are o problemă foarte mare de lichidităţi. Nu a plătit salariile angajaţilor. Are popriri pe conturi de la ANAF şi de la o altă societate comercială dintr-un judeţ învecinat. Braicata este o societate care nu are sediul în Municipiul Brăila. Proprirea nu are legătură cu Municipiul Brăila, ci cu activitatea prestată de dânşii sau, mai bine zis, cu lipsa activităţii la nivel naţional. Au primit amenzi în ultimele două zile. Cred că s-au dat două sau trei amenzi în mod consecutiv. Astăzi au intrat cei de la Eco şi RER pe sectorul lor. La un moment dat va trebui să compensăm această societate prin prezenţa celorlalte două societăţi, dacă dânşii nu îşi revin”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Primarul a atras atenția și la finele anului 2018 asupra extinderii activității Brai-Cata pe mai multe județe, lucru care s-a dovedit a fi dificil și în ceea ce privește pierderile semnificative de personal.

Consider că dotarea societăţii Eco cu cele cinci maşini venite în cursul acestei luni ar fi fost foarte benefică pe sectorul Eco, dar iată că sunt forţaţi şi ei şi cei de la RER să mai analizeze variante de maşini noi pentru a suplini sectorul Braicata în cazul în care aceştia nu îşi revin. Dacă cumva, prin absurd sau din motive independente de voinţa noastră, se vor îndrepta către insolvenţă sau faliment, atunci va trebui prin CLM să reanalizăm sectoarele societăţilor şi RER şi Eco să intre pe sectorul Braicata, dacă aceştia nu vor mai putea să îşi onoreze contractele”, a declarat primarul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.