Final de mandat pentru Cătălin Canciu la șefia ISJ Brăila

Final de mandat pentru Cătălin Canciu la șefia ISJ Brăila
Final de mandat pentru Cătălin Canciu la șefia ISJ Brăila

Mandatul lui Cătălin Canciu în fruntea ISJ Brăila a expirat astăzi, după ce a mai avut două demitere contestate și câștigate în instanță. Canciu a câștigat concursul pentru ocuparea postului de Inspector Școlar General în 3 august 2015. El a trecut prin două demiteri, una în august 2017 și ultima în martie 2018, dar de fiecare dată și-a recâștigat postul în instanță. 

Profesorul Cătălin Canciu se va întoarce la catedră, la Liceul de arte Hariclea Darclee, unde este titular la catedra de geografie. Într-o postare pe Facebook, la încheierea mandatului, legală de data aceasta, a vorbit despre cei patru ani de mandat.

Sfârșit de mandat!
S-au încheiat patru ani frumoși în care am putut cultiva permanent o atmosferă de onestitate, corectitudine și echilibru, în care nu am stat niciun moment în genunchi pentru a primi ceva de la troaca politică a prezentului. 
Un mandat obținut curat prin concurs, în concurență cu un candidat susținut de psd, într-o guvernare pesedistă.
Patru ani de reușite, cu rezultate excelente la examenele naționale și concursuri școlare, proiecte pe care le-am inițiat și desfășurat cu succes, în pofida unui mediu ostil educației. 
Un mandat greu în care am “schimbat” opt miniștri, fiecare cu frustrările sale, unii semidocți certați cu limba maternă și logica bunului-simț, lipsiți de cultură și educație, alții “eroi ai reformei”, aproape toți adevărate ghiulele pregătite să se detoneze pentru a șubrezi sistemul de învățământ la maximum. Cu reguli schimbate din mers, cu o birocrație istovitoare “emanată” de cei peste 500 de funcționari ministeriali la care a trebuit să facem față (peste 60000 de documente intrate și/sau ieșite din instituție în cei patru ani), cu legi într-o permanentă schimbare, imposibil de aplicat în care sintagma “de regulă” abundă, cu manuale de tot felul – greșite, de sport, unice și compendii etc. Un mandat greu pentru că școala brăileană a primit doar firimituri pentru modernizare, pentru materiale didactice sau altceva pentru progresul ei. Doar cârpeli și populism ieftin!
Chiar dacă au încercat să își bată joc de mine, demițându-mă de două ori, obligându-mă să-mi caut dreptatea prin sălile de judecată, procese pe care le-am câștigat pe linie, au reușit să construiască un om puternic care dacă ar avea posibilitatea să întoarcă Lumea în 2015, ar merge pe același drum pentru că în jurul lui sunt mulți, mulți semeni deosebiți care își doresc o altă Românie pentru care trebuie să lupte. 
Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine cu gândul, cu fapta și cu sufletul!
P.S.
Multe persoane din afara sistemului de educație m-au întrebat de ce nu mai particip la un nou concurs. Aș participa oricând dacă acest lucru ar fi posibil, dar pesedeul și aliații săi nu au nevoie decât de supuși, motiv pentru care nu vor mai organiza niciodată vreun concurs și de aceea îi vor numi doar doar pe aceștia pentru a-și rezolva interesele lor mărunte de pe plan local.a scris Cătălin Canciu pe pagina sa de socializare.

Cătălin Canciu este unul dintre cei mai vechi inspectori din ISJ Brăila. El a fost din 2005 inspector de geografie, funcție pe care a deținut-o până la câștigarea concursului de inspector general în fața profesoarei de germană Carmen Pîrlog, de la Colegiul Național Nicolae Bălcescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.