Focar de pestă porcină africană în Insula Mare a Brăilei! 15 porci dintr-o crescătorie au murit

Focarul de pestă porcină a apărut într-o crescătorie aflată în apropiere de granița cu județul Tulcea, unde boala face ravagii de câteva săptămâni.

Cazuri confirmate de pestă porcină africană (PPA) în județul Brăila! Direcția Sanitară Veterinată și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brăila a confirmat existența unui focar de PPA la o crescătorie situată în Insula Mare a Brăilei, aproape de granița cu județul Tulcea, acolo unde boala face ravagii de câteva săptămâni.

Directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan, a declarat că în fermă existau 28 de porci și purcei, dintre care 12 (două scroafe și zece purcei) au murit vineri și alți 3 în weekend. Ceilalți 13 vor fi eutanasiați și incinerați.

Inspectorii sanitar-veterinari au prelevat, luni, probe de la animalele moarte, iar analizele de laborator au confirmat, marți, prezența virusului pestei porcine africane.

Potrivit directorului DSVSA Brăila, probele au fost trimise și la laboratorul de referință din cadrul Institutului de Diagnostic pentru Sănătatea Animalelor București, care, de asemenea, a confirmat faptul că este vorba despre pestă porcină africană.

Ca urmare, Direcția a interzis orice mișcare de animale în Insula Mare a Brăilei, iar la punctele de trecere cu bacul Stânca și Gropeni au fost montate dispozitive pentru dezinfectarea autoturismelor.

Totodată, inspectorii DSVSA Brăila vor efectua controale în localitățile Frecăței și Mărașu. Dacă vor găsi alți porci bolnavi, îi vor eutanasia și incinera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.