Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și au sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justițieîn cazul GURGU ANIȘOARA, fost Consilier local PNL în cadrul C.L. al Comuna Gropeni, Județul Brăila, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iulie 2019 – 25 octombrie 2020, întrucât, societatea comercială în cadrul căreia fiul său deținea calitatea de asociat și funcția de administrator a încheiat două contracte comerciale de executare de lucrări cu Primăria comunei Gropeni, în temeiul cărora această societate a încasat suma totală de 37.366 Lei, încălcând prevederile art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003.

Firma în cauză avea contract de colectarea gunoiului de orice fel din localitatea Gropeni. Tot acestei firme i s-au oferit și contracte de deszăpezire. Ambele contracte au fost adjudecate pe SEAP. 

Agenția Națională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către GURGU ANIȘOARA a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de  art. 326 din Codul Penal, întrucât în declarația de interese completată la data de 30 mai 2020 nu a menționat contractul încheiat cu Primăria comunei Gropeni de către societatea în cadrul căreia fiul său deține calitatea de asociat și funcția de administrator.

Sursa: Realitatea de Braila