Fostul șef al SRI Brăila acuzat de plagiat

Opt sesizări referitoare la teze de doctorat aparţinând unor foşti şi actuali ofiţeri SRI au fost transmise către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru analiză şi soluţionare.

Potrivit site-ului CNATDCU, sunt vizate teze de doctorat susţinute la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”.

Printre cele 8 lucrări pentru care s-au trimis sesizări, CNATDCU va analiza şi lucrarea fostului şef SRI Brăila, colonel în rezervă Florian Severin Lungu, cu titlul – „Dinamica riscurilor şi ameninţărilor la frontiera de est a NATO şi UE în contextul accelerării procesului globalizării”.

Severin Florian Lungu, a fost șeful SRI Brăila la mijlocul anilor 2000. În acea perioadă a legat o strânsă prietenie cu deputatul PSD Mihai Tudose.

De altfel, Mihai Tudose a fost asociat cu soacra lui Severin Florian Lungu, Elena Ene Mocanu, în firma Akma Consulting SRL, potrivit site-ului Sursa zilei.

Colonelul (r) Severin Florian Lungu nu se confruntă cu prima acuzație publică de plagiat.

El este suspectat că a fost părtaș la copierea a peste 60% din cartea intitulată „Schimbarea managerială. Managementul schimbării”, pe care a semnat-o în 2009 alături de Mihai Tudose, Gheorghe Toma și Gheorghe Teodoru Ștefan.

Dovezile care susțin acuzația de plagiat au fost prezentate anul trecut de ziarul România liberă.

Această carte plagiată a fost inclusă în 2009 în bibliografia obligatorie pentru admiterea la doctorat la Academia SRI.

Generalul (r) Gheorghe Toma, unul dintre semnatarii cărții plagiate din 2009, a fost coordonatorul tezei de doctorat a lui Severin Lungu, susținută în 2010 la Academia SRI.

Și celălalt autor, Gheorghe Teodoru Ștefan, a fost implicat în procesul de susținere a tezei lui Lungu, fiind președintele comisiei.

Referenți în comisia care a decis să-i acorde titlul de doctor lui Severin Florian Lungu au mai fost Țuțu Pișleag, fost profesor la Academia de Poliție, generalul (r) Sergiu Medar, fost consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu, și generalul (r) Constantin Onișor, fost profesor universitar la Academia SRI.

Soția lui Severin Florian Lungu este consilier municipal din partea PND.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.