Galerie foto+video: Sute de copii brăileni la Ziua Jandarmeriei

În fiecare an, la 3 aprilie, este sărbătorită Ziua Jandarmeriei Române, marcând, astfel data la care, în 1850, Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei (1849-1853), a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de înfiinţare a jandarmeriei: „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”.

În cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Jandarmeriei Române, miercuri, 03 aprilie a.c., începând cu ora 11.00, Jandarmeria Brăila a organizat o acțiune de tip Ziua Porților Deschise.

Astfel, în intervalul orar 11.00-13.00, jandarmii brăileni au organizat activități de prezentare a materialelor și a tehnicii din dotare, o expoziție documentară cu aspecte istorice din viața Jandarmeriei Române. Începând cu ora 11.30 se vor prezenta exerciții demonstrative de intervenție profesională, de autoapărare și intervenție profesională, prezentate de instructorii sportivi de arte marțiale din cadrul Jandarmeriei Brăila.

La evenimentele organizate cu prilejul aniversării a 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române au fost prezenți câteva sute de copii, de la școlile, liceele și grădinițele din municipiul și județul Brăila. Aceștia au asistat la demonstrațiile jandarmilor și au fost impresionați de activitățile pe care le desfășoară jandarmii brăileni.

În prezent, activitatea Jandarmeriei Române este reglementată de Legea nr. 550 din 29 noiembrie 2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, care stabileşte statutul, atribuţiile şi competenţele instituţiei, organizarea şi conducerea, drepturile şi obligaţiile personalului instituţiei.

Potrivit legii, ”Jandarmeria Română este instituţia specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Administraţiei şi Internelor, care exercită, în condiţiile legii, atribuţiile ce îi revin cu privire la apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a proprietăţii publice şi private, la prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi a altor încălcări ale legilor în vigoare, precum şi la protecţia instituţiilor fundamentale ale statului şi combaterea actelor de terorism”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.