Gardul unei gradinițe din cartierul Viziru redecorat de copii
Gardul unei gradinițe din cartierul Viziru redecorat de copii

Joi și vineri, Primăria Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociația de Părinți a Grădiniței nr. 39, Consiliul de Administrație al unității școlare și elevi ai Liceului de Artă Haricleea Darclee, au inițiat și participat la proiectul de redecorare a gardului grădiniței.

Preşcolarii înscrişi la Grădiniţa cu program prelungit nr. 39, de pe Aleea Creșei nr. 1 din cartierul Viziru, vor percepe mult mai primitor locul unde trebuie să îşi petreacă ziua. Inițiativa a pornit de la consilierul municipal Petru Cojan și pusă în practică de directoarea Grădiniței, Lenuța Jurubiță.

Gojan a propus ca gardul grădiniţei să fie decorat cu desene viu colorate, potrivite pentru specificul unităţii de învăţământ. El a donat varul lavabil alb care a servit drept suport pentru realizarea desenelor. Pictura pe partea exterioară a gardului a fost făcută de câţiva elevi ai Liceului de Artă Haricleea Darclee, care au înfrumuseţat locul cu motive florale şi personaje de desene animate.

Pe partea interioară a gardului, și-au pus în practică talentul la desen chiar micuţii care învaţă la Grădiniţa nr. 39. Ajutaţi de doamnele educatoare dar şi de elevii de la Liceul de Artă, aceştia au desenat, fie liber, fie după şablon, flori viu colorate.

Primăria a fost parte a acestui proiect, punând la dispoziţie vopselurile necesare, care au costat circa 2.000 de lei.

Vineri dimineață, de la ora 10.00, la decorarea părţii interioare a gardului au contribuit efectiv şi primarul Marian Dragomir şi viceprimarii Doiniţa Ciocan şi Alexandru Jantea, alături de consilierii Petru Cojan și Cornelia Neacșu.

Articolul precedentMinivacanță pentru învățământul din Brăila în perioada 5-7 octombrie
Articolul următorPe 6 și 7 octombrie, brăilenii sunt așteptați în 280 de secții de votare