Primăria Brăila a finalizat lucrările aferente contractului de finanțare europeană pentru proiectul „Eficientizare energetică Grădinița cu program prelungit nr. 36 Furnicuța”. Valoarea totală investitiei este de 421.023 euro, din care 353.023 euro (1.726.284 lei) – Fonduri europene (1.346.284 lei suma nerambursabilă și 380.000 lei contribuția Primăriei Brăila) și 68.000 euro (333.092 lei) – Dotări suplimentare din bugetul Primăriei Brăila

Obiectivul general al proiectului „Eficientizare energetică Grădinița cu program prelungit nr. 36 Furnicuța” a constat în creșterea eficienței energetice a clădirii, scăderea consumului anual de energie primară, precum și scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Prin realizarea acestor lucrari s-a obținut o eficiență energetică crescută a clădirii în care își desfășoară activitatea Grădinița nr. 36 care va conduce la scăderea consumului anual de energie, scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră și modernizarea unei grădinițe care va oferi condiții optime copiilor și cadrelor didactice.

În această gradiniță își desfășoară activitatea 120 de copii preșcolari împarțiți în 6 grupe, din care 4 grupe cu program prelungit în intervalul orar 6.00 – 18.00 o grupă cu program normal dimineața 8.00 – 12.00 și o grupă program normal după-amiaza, 14.00 – 18.00, la care activează 10 cadre didactice, 4 personal nedidactic și o asistentă medicală.

Grădinița s-a aflat în ultimii doi ani în proces de modernizare, timp în care activitatea a fost găzduită în Școala gimnazială Dimitrie Cantemir. Din păcate în urmă cu o săptămână, la propunerea ISJ Brăila, Ministerul Educației a aprobat desființarea grădiniței ca structură și trecerea acesteia în subordinea Școlii Dimitrie Cantemir. 

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentCartianu: Dragnea minte de rupe. El era însuși statul, Băsescu era președinte, el controla guvernul. Aveau totul de partea lor
Articolul următorExpoziție a artistei Raluca Spătaru Iancu la Muzeul Brăilei ”Carol I”