Grupele campionatului mondial la handbal feminin

Naţionala feminină de handbal a României a fost repartizată în Grupa C, alături de Norvegia şi două echipe naționale din Asia, la Campionatul Mondial din 2021. Turneul final va fi găzduit de Spania.

România e singura echipă care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial feminin. Tricolorele au câștigat titlul mondial în 1962, medalia de argint în 1973 şi 2005 şi bronzul în 2015. La ultima ediţie, desfăşurată în 2019, în Japonia, România s-a clasat pe locul 12.

Cele două adversare din Asia vor fi decise la Campionatul Asiei, programat în Iordania, în perioada 15-25 septembrie. Norvegia este campioana europeană en-titre şi medaliată cu bronz la JO de la Tokyo.

Selecționerul Adi Vasile este încrezător că echipa pe care o va alcătui la CM, cu multe jucători tinere, va face față cu brio competiției.

„Ne-am întâlnit constant și îmi place să jucăm împotriva celor mai buni. Mă inspir mult din handbalul lor, sunt aceea echipă pe care toată lumea vrea să o bată. Meciul cu Norvegia de la Turneul Preolimpic a fost unul dintre cele mai bune ale României pe faza de atac, gândindu-ne la câte goluri am reușit să le marcăm pe atacul pozițional.

Evident, nemaifiind Cristina, lucrurile se vor schimba” – Adi Vasile, selecționer echipa națională feminină de handbal a României.

Pentru mulți, țările asiatice reprezintă o necunoscută în handbal, însă Adi Vasile a atras atenția asupra faptului că este dificil să joci împotriva unui altfel de handbal decât cel cu care sportivii de pe continentul nostru sunt, în general, obișnuiți.

„Handbalul asiatic este diferit de ce se joacă în Europa, dacă ne gândim la Korea și Japonia au jucătoare extrem de rapide, foarte scunde față de ceea ce suntem noi obișnuiți. Trebuie să fim pregătiți pentru un alt tip de handbal, cu alte idei, alte caracteristici, pe care vom fi nevoiți să-l contracarăm” – Adi Vasile, selecționer echipa națională feminină de handbal a României.

Antrenorul a explicat că vor fi multe schimbări la nivel de lot, dar privește acest aspect ca un plus pentru viitor.

” Sunt câteva modificări pe care le-am făcut, câteva fete care nu vor mai fi la lot, Cristina Neagu va reveni doar la anul … Vom avea multe jucătoare tinere, pe care trebuie să le facem să creadă de la etapă la etapă și să le pregătim să atingă un vârf de formă la borna „intermediară” Paris 2024. 

Obiectivul meu este să abordăm fiecare meci la victorie, să credem că putem să-l câștigăm. Cea mai mare onoare este să joci cu România pe spate, să reprezinți țara și istoria, iar lucrurile de la care trebuie să plecăm sunt sacrificul pentru a juca la națională și foamea de rezultate pentru națională” – Adi Vasile, selecționer echipa națională feminină de handbal a României.

Echipele au fost împărțite în opt grupe la turneul final din Spania, primele trei clasate din fiecare grupă urmând să se califice în Main Round, acolo unde formațiile vor fi „împerecheate” A cu B, C cu D, E cu F și G cu H.

Practic, dacă nu apar surprize, în Grupa Principală România ar trebui să se dueleze cu Olanda, campioana mondială en-titre și Suedia, locul patru la JO de la Tokyo. Primele două clasate din cele patru grupe merg în sferturile turneului.

Componenţa grupelor pentru turneul final care va avea loc între 2 şi 19 decembrie:

Grupa A: Franţa, Muntenegru, Angola, Slovenia;

Grupa B: Rusia, Serbia, Camerun, Polonia;

Grupa C: Norvegia, România, Asia3, Asia4;

Grupa D: Olanda, Suedia, reprezentanta Americii de Nord şi Caraibilor, Asia5;

Grupa E: Germania, Ungaria, Cehia, Slovacia;

Grupa F: Danemarca, Asia1, Tunisia, Congo;

Grupa G: Croaţia, Asia2, America de Sud şi Centrală 1, America de Sud şi Centrală 3;

Grupa H: Spania, Austria, America de Sud şi Centrală 2, Asia6.

Sursa: Realitatea de Diaspora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.