HC Dunărea Brăila a câștigat medalia de bronz a Cupei României

Duminică după amiază, de la ora 15.00, HC Dunărea Brăila a întâlnit pe CS Gloria Bistrița Năsăud în finala mică a Cupei României la handbal feminin. Deși jucau pe terenul echipei de pe locul 3 în Liga Florilor, echipă în fața cărora au pierdut ambele meciuri din campionat, elevele lui Costică Buceschi s-au montat bine după înfrângerea în fața celor de la CSM București, din semifinalele Cupei României și s-au impus categoric în fața echipei pregătite de Horațiu Pașca. HC Dunărea a câștigat cu 32-26 (18-13) după ce la un moment dat a condus și cu 11 goluri în Sala din Bistrița.

Bistrița venea după o înfrângere surprinzătoare în fața celor de la CSM Tg. Jiu și au început slab și meciul din finala mică, Brăila marcând primele două goluri, prin Quintino și Kanaval. Gazdele au marcat primul gol în minutul 5, prin Bazaliu. În minutul 9 Seraficeanu a egalat la 5, dar după 6-6 în minutul 13 HC Dunărea s-a distanțat la 4 goluri în minutul 16, scor 10-6. În minutul 24 Chintoan a redus handicapul la două goluri, scor 13-11, după care Brăila a înscris prin Fais Munhoz Araujo, Severin, Gonzalez și Quintino și diferența s-a mărit la 6 goluri în minutul 28, 17-11. La pauză Brăila a intrat cu un avantaj de 5 goluri, scor 18-13. 

După pauză HC Dunărea a început cu trei goluri marcate de Gonzalez și Liscevic, de două ori, și diferența a ajuns la 8 goluri. În minutul 49 Gomes da Rocha a dus diferența la 11 goluri, scor 30-19, după o perioadă de 7 minute în care Bistrița nu a marcat niciun gol. pe final de meci HC Dunărea a mai redus turația și le-a permis gazdelor turneului să reducă handicapul la 6 goluri. 

Au înscris pentru CS Gloria Bistrița Năsăud: Bianca Bazaliu – 7 goluri, Tamires Frossard – 4, Sonia Seraficeanu – 3, Laura Pristăvița – 2, Nicoleta Dincă – 2, Florina Chintoan – 2, Paula Posavec – 2, Melinda Terec – 2, Nina Zulic – 1, Zeljka Nikolic – 1.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alexandra-Ramona Severin (2),  Kristina Liscevic (5), Jelena Lavko (1), Jessica Quintino (5), Nicoleta Filofteia Balog (1), Maryia Kanaval (2), Larissa Fais Munhoz Araujo (2), Meike Juliane Schmelzer (4),  Francielle Gomes da Rocha (2), Mireya Gonzalez Alvarez (7), Corina Elena Romina Lupei (1).  

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.