HC Dunărea Brăila a câștigat cu 28-23 (14-12) meciul disputat astăzi în etapa a 22-a din Liga Florilor, cu SCM Gloria Bistrița. Meciul era foarte important pentru ambele echipe în lupta pentru locurile de cupe europene. Cu această victorie echipa brăileană a rămas în lupta pentru locurile de cupe europene, cu șanse mari de prinde locul 4.

Dincă a marcat primul gol al meciului și echipa din Bistrița a fost prima care a condus cu două goluri, scor 1-3 în minutul 5. Brăila a egalat la 3, dar în minutul 9 Elisei a dus din nou Bistrița la două goluri avantaj. HC Dunărea a marcat de 3 ori la rând și a trecut la conducere, scor 6-5 în minutul 12, după un gol pe contraatac marcat de Czeczi. Gloria a înscris ea de 3 orila rând si în minutul 14 scorul era 6-8. Bistrița a condus ultima dată în minutul 21, scor 9-10, după un gol marcat de Ilyina, fosta jucătoare a Dunării Brăila. Czeczi și Dmitrovic au marcat pentru HC Dunărea, apoi Dmitrovic a ratat desprinderea, irosind o aruncare de la 7 metri, trimițând mingea peste poartă. În minutul 25 Kanaval a dus Brăila pentru prima dată la două goluri avans, scor 12-10, iar la pauză scorul a fost 14-12, cu un ultim gol al primei reprize marcat de Udriștioiu.

Ardean Elisei a marcat primul gol al reprizei a doua. În minutul 36 Dincă a marcat de la 7 metriu pentru 17-16, după care a urmat o perioadă de aproape 7 minute în care Bistrița  u a mai înscris și Brăila a marcat de cinci ori, ducând scorul la 22-16 în minutul 41, iar Gloria a marcat următorul gol în minutul 43, prin Costa. Diferența s-a menținut la 5-6 goluri până în minutul 58, când Vasileuskaya a marcat pentru 27-23. Ultimul gol al meciului a fost marcat în ultimele secunde de Aneta Udriștioiu, din extrema dreaptă, 28-23 pentru HC Dunărea Brăila. 

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Czeczi -7 goluri, Aneta Udriștioiu -6, Kanaval -6, Dmitrovic -4, Zamfirescu -3, Dache -1, Tamires -1. Șerban a avut 6 intervenții reușite, dintre care una la o aruncare de la 7 metri, iar Nenezic a parat 5 aruncări. 

HC Dunărea ocupă locul 6 în clasament după 22 de etape, cu 34 de puncte din 20 de jocuri. Sâmbătă, de la ora 11, HC Dunărea va juca cu SCM Râmnicu Vâlcea, iar duminică, de la 14.30, va întâlni pe CSM București.  

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentDe la 1 iunie, la nunți și botezuri nu vor mai exista restricții la numărul de participanți vaccinați
Articolul următorIntrigi politice și de familie în viața lui Gheorghe Gheorghiu-Dej