HC Dunărea Brăila a suferit a doua înfrângere consecutivă în Liga Florilor, fiind învinsă de SCM Râmnicu Vâlcea cu 32-27 (19-12)

Sâmbătă după amiază, în Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, HC Dunărea Brăila nu a creat mari probleme vâlcencelor, care s-au impus cu 32-27 (19-12), într-un meci în care au condus de la început până la sfârșit și au avut chiar și 9 goluri avantaj în debutul reprizei a doua și cu 10 minute înaintea finalului de meci. 

Vâlcea a început în forță și a condus cu 3-0 în minutul 3, iar în minutul 10 conduceau cu 7-2. Antrenorul Dunării Brăila a cerut time-out și echipa sa a reușit să înscrie la primul atac prin Kurtovic. În minutul 14 Nikolic a dus echipa gazdă prima dată la 6 goluri, scor 10-4. În minutul 20 Kurtovic a marcat pentru 13-9, dar în următoarele 6 minute nu au mai marcat niciun gol, primind 3, astfel că scorul a ajuns 16-9. Diferența de 6-7 goluri s-a menținut până la pauză, când tabela arăta 19-12.

La reluare, primele care au marcat au fost fetele de la Vâlcea, prin Liscevic, astfel că în minutul 34 scorul era 21-12. Rodrigues Belo a redus din handicap, apoi Șerban a avut prima paradă din acest meci. Kurtovic a marcat apoi de la 7 metri și Brăila a fost în apărare când avea dublă superioritate numerică, nereușind să profite de asta. Mai mult, Glibko a marcat pentru Vâlcea când echipa sa era în inferioritate simplă, dar ataca tot cu 6 jucătoare, Bent Dahl scoțând portarul. Brăila s-a apropiat la 6 goluri după golurile marcate de Kurtovic și Quintino. În minutul 49 Elghaoui a refăcut diferența de 9 goluri, scor 29-20. Brăila a marcat apoi trei goluri legate, interval în care Glibko a ratat o aruncare de la 7 metri, parată de Șerban. În minutul 57 Florică a marcat pentru 32-24, după care, până la final, Dunărea a marcat de 3 ori fără să primească gol, dar era mult prea târziu pentru a mai întoarce scorul.

Dunărea Brăila a stat în acest meci într-o singură jucătoare, Amanda Kurtovic, care a marcat 9 din cele 27 de goluri ale echipei lui Morten Soubak. În poartă Elena Șerban a avut 4 intervenții reușite, dintre care una la o aruncare de 7 metri, în timp ce Pessoa nu a apărat nicio mingie aruncată la poarta sa în cele câteva minute cât a stat în poartă. celelalte goluri ale Dunării Brăila au fost marcate de: Quintino -4, Epureanu -3, Gomes Da Rocha -2, Rodrigues Belo -2, Udriștioiu -2, Tamires -1, Terciu -1, Coteț -1, L. Araujo -1, Da Silva Vieira -1. A mai jucat Jacobsen. 

Pentru SCM Rm. Vâlcea au marcat: Glibko -9 goluri, Liscevic -6, Elghaoui -5, Florica -3, Klikpvac -3, Levchenko -2, Nikolic -2, Gonzalez -1, Bucur -1.

După această etapă, SCM RM: Vâlcea a urcat pe locul 4, cu 13 puncte, în timp ce Brăila a coborât pe locul 6, cu 10 puncte după 6 etape, iar dacă în meciul programat miercuri la Deva, Măgura Cisnădie va câștiga, Brăila va ajunge pe locul 7. În etapa a 7-a, Vâlcea joacă în deplasare, la CSM Slatina, iar Dunărea Brăila va primi viizta celor de la CSM Deva. 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.