HC Dunărea Brăila victorie cu 28-22 în fața celor de la SCM Craiova
HC Dunărea Brăila victorie cu 28-22 în fața celor de la SCM Craiova

HC Dunărea Brăila a reușit să obțină o victorie răsunătoare în prima etapă a returului Ligii Florilor. Victima echipei pregătite de Aurelian Roșca a fost SCM Craiova, vicecampioana națională din sezonul trecut și câștigătoarea Cupei EHF în același sezon.

După o primă repriză mai slabă, în care a fost condusă și cu 4 goluri, în partea a doua a meciului fetele lui Aurelian Roșca au revenit și, profitând de oboseala acumulată de jucătoarele de la Craiova, angrenate și în grupele Cupei EHF, a reușit să se impună cu 28-22 (13-14).

În prima repriză SCM Craiova a fost la conducere mmai tot timpul. Cu patru minute înaintea pauzei fetele lui Bogdan Burcea s-au distanțat la patru goluri, scor 9-13, dar până la pauză jucătoarele de la HC Dunărea au redus handicapul la un singur gol.

După pauză primele care au marcat au fost fetele de la Brăila prin Nicoleta Tudor. După ce Trifunovic a readus Craiova în avantaj, scor 14-15. A fost ultima dată când Craiova a fost la conducere pe tabela de marcaj. Brăila a înscris 3 goluri legate și a trecut prima dată la conducere, și cu un avans de două goluri, scor 17-15 în minutul 40.

Cu cinci minute înaintea finalului de meci Dunărea Brăila conducea cu 22-21. În următoarele 4 minute handbalistele echipei lui Roșca au marcat de 4 ori fără să primească gol și s-au distanțat la 5 goluri, scor 26-21. Trifunovic a redus din handicap în minutul 59, după care Brăila a marcat de două ori prin Safta și Axinte, care au stabilit rezultatul final al unui meci în care au revenit miraculos după ce au fost conduse cu 4 goluri în minutul 26.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Vătu – 8 goluri (5 de la 7 metri), Cătălina Preda – 5 (5 de la 7 metri), Elena Manea -4, Elena Dache -3, Nicoleta Safta -2, Diana Axinte -2, Nicoeta Tudor -2,  Ana Maria Berescu -1, Natasha Krnic -1. În poartă Gabriela Dobre a avut o intervenție reușită, iar Marina Razum a avut 11 intervenții reușite. Au mai jucat: Iryna Shutska, Cristina Gheorghe și Diana Munteanu.

Pentru SCM Craiova au marcat: Trifunovic -8 goluri (2 de la 7 m), Nikolic -3, Vizitiu -3 (1 de la 7 m), Fachinelo -2, Tătar -3, Ianași -2, Seric -1.

HC Dunărea a rămas pe locul 11, cu 11 puncte, dar s-a distanțat de ultimele două clasate, CSU Cluj și CSM Galați. În etapa următoare echipa brăileană va juca în deplasare, la CS Minaur Baia Mare, duminică, 3 februarie, de la ora 17.30.

Articolul precedentDeputatul Antoneta Ioniță va propune ca minimum 9% din totalul fondurilor alocate sănătății să fie direcționate către medicina de familie
Articolul următorMinor depistat de polițiști la volanul unui vehicul pe un drum comunal din Frecăței