În această dimineață au sosit la Brăila primele 975 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2

Astăzi, 04 ianuarie 2021, demarează activitatea de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în județul Brăila. Pentru această fază a procesului de vaccinare au fost solicitate 975 doze care au sosit în această dimineață, la Direcția de Sănătate Publică Brăila, cu un transport special, de la Spitalul Militar de Urgență ”Alexandru Gafencu” Constanța, stabilit ca centru zonal.

De la DSP Brăila dozele de vaccin vor fi distribuite centrelor de vaccinare, cu respectarea tuturor măsurilor privind condițiile de transport, cu sprijinul echipajelor de poliție și jandarmerie. Cele patru centre stabilite pentru această etapă sunt Spitalul de Urgență Județean, Spitalul de Psihiatrie ”Sfântul Pantelimon”, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul Orășenesc Făurei.

Începând de astăzi va fi vaccinat personalul din domeniile sănătății și social – sistem public și privat, care și-a dat acordul și care a fost înregistrat în aplicația pusă la dispoziție în acest sens de către Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Încă de săptămâna trecută, la nivelul județului Brăila a fost operaționalizat Nucleul de Coordonare a Vaccinării Județean, care are ca atribuție principală coordonarea campaniei de vaccinare, în structură căruia își desfășoară activitatea reprezentanți din Instituția prefectului – județ Brăila, Consiliul Județean Brăila, Direcția de Sănătate Publică, structurile județene ale M.A.I. și M.Ap.N.

Conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, în etapa I vor fi vaccinați lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat, astfel:

– personalul din spitale și unități ambulatorii (personalul medico-sanitar, personalul auxiliar, personal administrativ, securitate și pază și alte categorii);

– personalul din sistemul de medicină de urgență: ambulanță, SMURD, IGSU, IJSU, camere de gardă, CPU, UPU;

– personalul din medicina primară – din rețeaua de medicină de familie, medicină școlară și asistență medicală comunitară;

– personalul din laboratoare, farmacii și alți lucrători din domeniul sănătății;

– personalul din serviciile stomatologice;

– medici rezidenți, elevi și studenți cu profil medical;

– paramedici și alți voluntari care își desfășoară activitatea în unități sanitare;

– personalul de îngrijire care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale și medico-sociale;

– personalul care acordă îngrijiri medicale și sociale la domiciliu;

– personalul din serviciile de sănătate publică (Institutul Național de Sănătate Publică, Direcțiile de Sănătate Publică);

– personalul din unitățile sanitare ale ministerelor cu rețea sanitară proprie;

– personalul din centrele de dializă și transfuzii;

– personalul implicat în derularea campaniilor de vaccinare.

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.