În primele 11 luni ale anului trecut au fost depistate 3.322 de persoane urmărite la nivel național

În primele 11 luni din 2019, în urma activităţilor de căutare ale polițiștilor, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Investigații Criminale, au fost depistate 3.322 de persoane urmărite la nivel național.

Dintre persoanele urmărite, 2.453 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 368 aveau mandate de arestare preventivă, iar 327 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare.

Alte 149 de persoane erau urmărite în temeiul unor sentințe de internare în unități medicale de specialitate, 13 erau evadate, iar 12 persoane erau urmărite prin Biroul Național Interpol.

De asemenea, în perioada ianuarie – noiembrie 2019, polițiștii de investigaţii criminale au înregistrat 8.841 de cazuri de dispariții de persoane, din care 5.388 cu vârsta sub 18 ani. În această perioadă, poliţiştii au soluționat 8.998 de cazuri de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 5.562 de minori.

Aceste cifre nu înseamnă tot atâtea persoane dispărute, întrucât fiecare plecare sesizată este înregistrată ca o nouă dispariţie, existând situaţii când un copil a plecat de la domiciliu sau din centrul de ocrotire în mod repetat.

Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliția Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și de depistare a persoanelor dispărute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.