În primele două luni din 2022, la nivelul IPJ Brăila au fost sesizate 9 infracțiuni de ”lovire sau alte violențe” și o infracțiune de ”amenințare” în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ

În perioada septembrie – decembrie 2021, la nivelul Biroului Siguranța Școlară au fost sesizate două fapte privind fenomenul de bullying, iar pentru perioada ianuarie-februarie 2022 nu au fost înregistrate astfel de sesizări. Conform IPJ Brăila, numărul dosarelor penale întocmite care au la bază infracțiuni ce se încadrează în acest fenomen nu se corelează cu violența psihologică – bullying, așa cum este definită în Ordinul Ministerului Educației nr. 4343/2020.

Astfel, la nivelul I.P.J. Brăila au fost sesizate în perioada septembrie-decembrie 2021 un număr de 8 infracțiuni de ”lovire sau alte violențe”, iar în perioada ianuarie-februarie 2022, au fost sesizate un număr de 9 infracțiuni de ”lovire sau alte violențe” și o infracțiune de ”amenințare” în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ din județul Brăila.

În vederea limitării săvârșirii acestor gen de fapte, polițiștii desfășoară permanent activități de prevenire, consiliere și combatere la nivelul școlilor de pe raza județului Brăila.

În perioada septembrie – decembrie 2021 – 187 activități, dintre care: 34 pe tema a bullyingului/cyberbullyingului; 42 pentru prevenirea infracțiunilor cu violență; 43 pe tema legislației referitoare la răspunderea penală a minorilor; 35 minori aflați în situație de risc, consiliați; 14 părinți ai minorilor în situație de risc, consiliați; 19 alte activități.

În perioada ianuarie – februarie 2022 – 208 activități, dintre care: 39 pe tema bullyingului/cyberbullyingului; 51 pentru prevenirea infracțiunilor cu violență; 45 pe tema legislației referitoare la răspunderea penală a minorilor; 35 minori aflați în situație de risc, consiliați; 13 părinți ai minorilor în situație de risc, consiliați; 25 alte activități.

Pentru perioada septembrie – decembrie 2021, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au acționat pentru menținerea siguranței în mediul școlar, atât prin activități de informare și conștientizare a elevilor cu privire la consecințele actelor și faptelor de bullying, cât și pentru antrenarea elevilor în elaborarea pe grupe a unor proiecte menite să crească coeziunea grupului și să încurajeze lucrul în echipă.

Pentru perioada ianuarie-februarie 2022, un exemplu de bună practică îl constituie implementarea în județul Brăila a Proiectului pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ, inițiat de Inspectoratul General al Poliției Române, prin grija Direcției Siguranța Școlară.

 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.