În ultimele 3 săptămâni Poliția Locală Brăila a aplicat 158 amenzi în valoare de peste 60 mii lei

În perioada 17 decembrie 2019 – 7 ianuarie 2020, Poliţia Locală Brăila a constatat şi aplicat un număr de 158 de amenzi în valoare totală de 60.291 lei, în urma acţiunilor specifice desfăşurate.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru încălcarea unor prevederi legale în ceea ce priveşte circulaţia rutieră, 87 la număr, în cuantum de 12.494 lei.

Printre ilegalităţile comise de şoferi se numără nerespectarea normelor privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, nerespectarea normelor privind circulaţia autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi a celor referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise. Printre cei sancționați s-a numărat și un șofer în vârstă de 46 ani, din Brăila, cu amendă în valoare de 580 lei şi 3 puncte penalizare, pe Calea Călărașilor din municipiul Brăila, în parcarea interioară a Bl.C1, în calitate de conducător al autovehiculul marca Chevrolet, a staționat pe marcajul aplicat în afara benzilor, format din linii paralele, înconjurat cu o linie de contur, ce delimitaeză spațiul interzis circulației.

Printre cei sancţionaţi se mai află şi un căruţaş pentru că a circulat cu atelajul hipo pe o stradă unde sunt interzise căruţele. Bărabatul, în vârstă de 40 ani, din Brăila a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei – la data de 18.12.2019 – în calitate de conducător de vehicul cu tracţiune animală s-a deplasat pe strada Carpenului, dinspre strada Dorului către strada Ștefan Secăreanu, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile municipiului. Alte nereguli depistate de poliţiştii locali au fost expunerea spre vânzare a autovehiculelor pe terenul domeniului public şi privat al municipiului, dar şi parcarea unui autoturism, fără a deţine abonament la SUPAGL, pe locul altui autoturism ce are contract. Pentru astfel de infracțiuni au fost aplicate un număr de 25 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 2.700 lei.

Alte sancţiuni au fost aplicate pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Potrivit Poliţiei Locale Brăila, au fost verificaţi 95 de operatori economici şi s-au aplicat 46 de amenzi în valoare totală de 46.800 lei. Un alt agent economic a primit 5.000 lei amendă pentru neafişarea preţurilor în mod corespunzător la toate produsele expuse spre vânzare.

În ceea ce priveşte tulburarea ordinii şi liniştii publice, poliţiştii locali au aplicat 30 de sancţiuni în valoare de 4.800 lei. Spre exemplu, un brăilean de 39 de ani a fost amendat cu 500 lei pentru că înjura şi jignea trecătorii pe stradă, pe Calea Călăraşilor. Un gălăţean, în vârstă de 35 ani, a fost amendat cu 300 lei pentru aceeaşi faptă, fiind depistat pe str. 1 Decembrie 1918, la intersecţie cu str. Griviţa. Alte 6 persoane au fost sancţionate deoarece au consumat băuturi alcoolice pe domeniul public, în alte locuri decât cele autorizate. Astfel, o femeie în vârstă de 39 ani, din Galați, a fost sancționată cu amendă în valoare de 200 lei, în calitate de mamă a unei minorei, în vârstă de 10 ani, nu a luat măsurile necesare de a o împiedica de la fapte de cerșetorie.

O tânără în vârstă de 19 ani, din Brăila, a fost amendată cu 500 lei, după ce a fost depistată pe Şoseaua de Centură, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale. Alte 16 persoane au fost sancţionate după ce au fost descoperite la cerşit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.