Infracțiuni de braconaj piscicol constatate de polițiștii de frontieră brăileni

Poliţiştii de frontieră brăileni efectuează cercetări cu privire la cinci brăileni care transportau pește fără documente de proveniență ori desfășurau activități de pescuit comercial cu unelte interzise de lege și fără a deține autorizație de pescuit.

În data de 18 februarie 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarului Poliţiei de Frontieră Brăila, pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat cinci brăileni, cu vârste cuprinse între 38 și 67 de ani, care transportau pește fără documente legale sau desfășurau activități de pescuit comercial neautorizat.

Astfel, polițiștii de frontieră brăileni au interceptat, pe malul stâng al fluviului Dunărea, trei bărbați, cu domiciliul în Brăila, având asupra lor o cantitate totală de 56 de kilograme de pește, speciile șalău, caras, plătică și sânger, pentru care nu dețineau documente de proveniență.

Tot la malul stâng al fluviului Dunărea, în zona kilometrului fluvial 39, polițiștii de frontieră au depistat alți doi brăileni, în timp ce desfășurau activități de pescuit dintr-o barcă din tablă cu motor atașat, folosind o plasă de pescuit din ață, fără a deține autorizație de pescuit.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deținere, transport sau comercializare fără documente pește sau produse din pește, pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Ambarcațiunea, motorul atașat și uneltele de pescuit, în valoare de 3.100 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cantitate de 56 de kilograme pește a fost predată unei societăți comerciale spre valorificare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.