Deși virtual retrogradată, U Cluj-Napoca nu a renunțat la luptă și a mai făcut sâmbătă o victimă, după ce a învins-o cu 32-29 (16-16) pe Dunărea Brăila. Ca de obicei, golgheterele ardelencelor au fost Diana Lazăr și Rebeca Necula, U Cluj obținând a patra victorie a sezonului, iar Brăila a ajuns la a 12-a înfrângere din 24 de meciuri jucate. 

Prima repriză a fost controlată aproape de la cap la coadă de clujence, care s-au desprins prima dată la două goluri în minutul 10, scor 5-3. În minutul 15 clujencele s-au distanțat la 3 goluri, scor 8-5, dar Brăila a revenit și a egalat la 9 în minutul 18. Handbalistele de la HC Dunărea nu au reușit să treacă la conducere, iar Clujul s-a distanțat la două goluri, scor 12-10 în minutul 22. În minutul 29 Brăila a trecut pentru prima dată la conducere, scor 15-16, după un gol marcat de Czeczi, dar până la pauză clujencele au egalat printr-o reușită de la 7 metri transformată în gol de Rebeca Necula.

După pauză, Brăila părea că și-a revenit și în minutul 36 conducea cu două goluri, scor 17-19. Două goluri ale lui Lazar au readus cele două echipe la egalitate, dar Brăila a prelat din nou conducerea. În minutul 46 Necula a marcat pentru 25-24 și tot ea a majorat avantajul clujencelor la două goluri. În minutul 52 clujencele s-au distanțat din nou la 3 goluri, așa cum au avut la jumătatea primei reprize. Brăila s-a apropiat la un gol în minutul 53, dar a urmat o serie de 3 goluri ale clujencelor care s-au distanțat prima dată la 4 goluri, scor 31-27 în minutul 57, iar meciul era jucat. Până la final necula a mai marcat un gol pentru clujence, iar tiron a înscris de două ori pentru Brăila și scorul final a fost 32-29 (16-16), după o evoluție sub așteptări a echipei pregătite de Neven Hrupec.

CSU Cluj: Ion – Lazăr 10, R. Necula 9, Chintoan 4, Nicolae 4, Vizuete 3, Ilie 2, Dumitrașcu. Antrenor: Sebastian Micola.

HC Dunărea Brăila: Nenezic, Șerban – Tiron 8, Czeczi 6, Udriștoiu 5, Dache 3, Milic 2, Kanaval 2, Zamfirescu 2, Dmitrovic 1, Bucur, Safta, Tamires. Antrenor: Neven Hrupec.

După meciurile de astăzi, HC Dunărea a coborât pe locul 9, cu 34 de puncte, iar duminică, de la ora 14.30, va juca cu SCM Craiova, o altă echipă care se luptă pentru evitarea barajului de menținere în Liga Florilor.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 22 mai 2021
Articolul următorLudovic Orban: Eu recunosc intervenţia domnului Tudose, spre deosebire de alţii