Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, ss-a arătat îngrijorat de nivelul facturilor la gaze și energie electrică pe care le vor avea de plătit în această iarnă Spitalul Județean și Spitalul TBC, care sunt subordinea instituției pe care o conduce.

Chiriac a declarat la finalul ședinței CJ Brăila desfășurată săptămâna aceasta că împreună cu directorul economic și cu spitalul vor face calculele pentru a avea asigurate fondurile necesare ca spitalele să treacă prin această iarnă.

”Va veni iarna, prețurile la gaze s-au dublat, la energie s-au dublat. Și nu numai la Spitalul Județean, ci și la Spitalul TBC. Trebuie să vedem resursele financiare de unde le găsim, astfel încât să fim cu plata la zi a utilităților. Nu vrem ca pacienții, părinții noștri, rudele noastre, să stea în frig, să aibă un disconfort în ceea ce privește perioada de iarnă a spitalului.

Trebuie să avem în vedere și pandemia, pentru că numărul cazurilor crește. Suntem în organizare, s-a făcut curățenie, s-a tras la Corpul B al Spitalului Județean, Secția Boli infecțioase, toată instalația de oxigen, să nu mai avem probleme cu buteliile. Încercăm să facem și câteva posturi de ATI acolo, vreo patru. S-a făcut o curățenie și în Corpul E. pentru că perioada de vară a fost mai lejeră și am putut să facem acest lucru

În ședintele următoare o să avem un proiect de hotărâre privind o locație pentru un centru de vaccinare de sine stătător în Corpul B al Spitalului Județean ca să nu mai afectăm circuitele” a declarat președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.

Sursa: Realitatea de Braila