Inspectorii din cadrul ITM Brăila au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale pentru neconformitățile constatate în domeniul relațiilor de muncă

În perioada 09.02-10.03.2023, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Braila au desfășurat ,,Campania Națională privind verificarea modului in care angajatorii români, agenții de muncă temporară și furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă respectă prevederile legale referitoare la relațiile de muncă și la regimul juridic aplicabil străinilor pe teritoriul României”, și a fost motivată de faptul că fenomenul migrației cetățenilor străini non UE în România a luat amploare.

În vederea diminuării consecințelor negative, se impune consolidarea controlului legalității șederii pe teritoriul României a cetățenilor din statele terțe și a încadrării acestora pe piața muncii din România.

Conform informațiilor oferite de inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire, obiectivele urmărite de inspectorii de muncă pe parcursul desfășurării campaniei au fost verificarea respectării prevederilor legale privind încheierea, executarea, modificarea suspendarea și încetarea contractului individual de muncă, respectiv, în cazul agentului de muncă temporară, a contractului de muncă temporară, cu privire la cetățenii străini non UE și verificarea respectării prevederilor legale privind punerea la dispoziție și utilizarea salariaților temporari proveniți din state non UE.

”În perioada de referință au fost efectuate 64 de controale și au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 70.300 lei pentru neconformitățile constatate în domeniul relațiilor de muncă.

Din totalul sancțiunilor aplicate, pentru muncă nedeclarată, au fost sancționati doi angajatori din domeniile construcții și creșterea animalelor, fiind identificate două persoane fără a avea contract individual de muncă încheiat anterior începerii activității, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.000 lei.

În situatiile în care au identificat indicii privind săvârșirea unor fapte contravenționale a căror constatare este de domeniul de competență al I.G.I., inspectorii de muncă ai I.T.M. Brăila au fost insoțiți și au efectuat verificări împreună cu lucrători ai Biroului pentru Imigrări al Județului Brăila.

Pentru nerespectarea prevederilor legale și a neconformităților constatate, inspectorii de muncă ai I.T.M. Brăila au dispus măsuri pentru remedierea acestora, cu termen concret de realizare” a declarat inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire.

Etichete: 

 

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.