La Centrul de Detenție Brăila Tichilești a avut loc o întâlnire coordonată de specialistul sectorului reintegrare socială, inspector Mirabela Dima și  Lidia-Nicole Dumitrescu, coordonator al proiectului UNBR ”Fii avocat în școala ta!”, prodecan al Baroului Brăila, activitate ce s-a derulat pentru sensibilizarea comunității cu privire la problematica reinserției sociale a persoanelor private de libertate, l.

Astfel, 10 tineri aflați în custodia Centrului de Detenție Tichilești, împreună cu 15 elevi ai Colegiului Național „Gh. Munteanu Murgoci” din Brăila, coordonați de profesor Daniel Kițu, au participat la o acțiune în care s-a discutat despre răspunderea penală a minorilor, consecințele imediate suportate de un minor în această situație și o minimă pregătire juridică antiinfracțională.

Scopul derulării acestui proiect este reducerea riscului infracțional și victimal, precum și prevenirea criminalității și facilitarea reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, prin sensibilizarea comunității cu privire la exercitarea spiritului civic responsabil, prevenirea delincvenței și sprijinirea eforturilor persoanelor liberate.

De asemenea, prin derularea proiectului UNBR ”Fii avocat în școala ta!”, tinerii incluși în proiect au șansa de a-și dezvolta potențialul propriu și de a dobândi o viziune realistă asupra riscului pe care îl presupune implicarea în activități infracționale, precum și importanța activității profesioniștilor implicați în aplicarea legii, precum și în apărarea libertăților și drepturilor cetățenești.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentGREVĂ EDUCAȚIE. Premierul Ciucă a făcut anunțul! Când vor crește salariile în învățământ
Articolul următor90 de pietoni sancționați pentru traversare neregulamentară și 89 sancțiuni pentru abaterile săvârșite de bicicliști