Intervențiile pompierilor brăileni în acest weekend

În perioada 18 – 21.11.2022, subunitățile ISU Brăila au intervenit pentru stingerea a două incendii, descarcerarea unei persoane dintr-un autoturism și acordarea primului ajutor medical prespitalicesc pentru 31 de persoane.

Vineri, 18 noiembrie, la ora 22.05, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a acționat cu o ASAS, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD pentru asigurarea zonei și acordarea primului ajutor medical la un accident rutier pe b-dul Dorobanților, în care un autoturism a intrat într-un tramvai aflat în stație. Conducătorul autoturismului a primit îngrijiri medicale la fața locului și a refuzat transportul la spital.

În aceiași seară, la ora 23.55, Detașamentul 1 de pompieri Brăila, a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o mbulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu la o locuință de pe strada Viilor din municipiul Brăila. Au ars cca. 15 mp. de acoperiș din lemn învelit cu carton bituminat, 800 kg. lemne de foc și bunurile aflate într-o magazie. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un coș de fum deteriorat și neprotejat termic față de materiale combustibile. A fost afectată și o locuință învecinată unde au ars cca. 20 mp izolație din polistiren la un perete exterior, 5 mp. calcan din lemn și s-a deteriorat tavanul la o cameră. Nu s-au înregistrat victime.

Sâmbătă, 19 noiembrie, la ora 15.00, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată pe strada Podului din municipiul Brăila. Au ars vegetație uscată pe o suprafață de cca. 100 mp și aproximativ 1000 kg. gunoi menajer. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un foc lăsat nesupravegheat.

Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă ,,Dunărea” al judeţului Brăila, reamintește populației necesitatea respectării măsurilor preventive, înainte și pe timpul utilizării mijloacelor de încălzire.

”Înainte de utilizare este necesară curăţarea sobelor, hornurilor şi coşurilor de evacuare a fumului, verificarea cu atenţie a acestora, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri sau crăpături și să fie izolate termic faţă de materialele combustibile.

Pe timpul exploatării pardoselile combustibile să fie protejate cu tablă metalică având dimensiunile de 50 cm x 70 cm, uşiţele focarelor şi cenuşarelor se vor menţine închise, respectarea distanțelor la depozitarea materialelor combustibile (peste 100 cm faţă de sobele fără acumulare de căldură și peste 50 cm faţă de sobele cu acumulare de căldură), evacuarea periodică a cenuşii rezultate, după stingerea completă a resturilor de jar, într-un loc special amenajat.

De asemenea, se interzice aprinderea focului în sobe prin stropirea cu lichide combustibile (benzină, motorină, petrol etc.), utilizarea sobelor cu uşiţele focarelor şi cenuşarelor defecte sau fără acestea, folosirea lemnelor mai lungi decât vatra focarului sobei, supraîncălzirea sobelor, depozitarea în încăperile în care sunt amplasate sobele, a materialului combustibil pentruconsum, peste necesarul pentru 24 ore.

Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau cu uşa încuiată la încăperile unde sunt în funcţiune aceste mijloace de încălzit” precizează pompierii brăileni.

În weekendul care a trecut, echipajele de pe ambulanțele SMURD au intervenit în sprijinul a 31 persoane din municipiul Brăila și localități din județ pentru acordarea primului ajutor medical prespitalicesc.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.