Invitație la teatru

Invitație la teatru
Invitație la teatru

La acest sfârșit săptămână Teatrul Maria Filotti vă propune două spectacole de neratat. Sâmbătă, 8 iunie, de la ora 18.00, în Sala Bujor Macrin, se va juca piesa ”Doi pe un balansoar” de William Gibson, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză. Duminică, 9 iunie, de la ora 19.00, Wanessa Radu vă așteaptă la un One Woman Show la Sala Avantgarde, ”Viața nu te întreabă niciodată nimic”, în regia Ancăi Cismaru.

Doi pe un balansoar este o piesă care a avut premiera luna trecută la teatrul brăilean și are o distribuție redutabilă, cu actorii Corina Moise și Alin Florea. O poveste de iubire, o complicată relație de dragoste dintre un avocat și o dansatoare, într-un New York imposibil. O femeie care atrage ca un magnet bărbați nepotriviți, escroci sentimentali, cinici, victima perfectă, cea care rămâne deobicei singură, nefericită, fără de noroc și care într-o zi cunoaște un bărbat, primul din viața ei, care nu vrea să profite de ea, cel care o transformă dintr-o persoană singuratică, plină de complexe, într-o femeie mândră de frumusețea ei. Însă acea zi minunată trece, dispare, odată cu cel care o iubise cu adevărat.

În spectacolul ”Viața nu te întreabă niciodată nimic”, Wanessa Radu vă poftește în “apartamentul” său .”Aliații” săi pe parcursul spectacolului, cei prin care și cu care va dialoga sunt câteva personaje feminine din repertoriul clasic al teatrului: “Anca” din “Năpasta” lui I. L. Caragiale, “Nina Zarecinaia“ din Pescărușul și „Sonia” din „Unchiul Vania”, ambele din piese scrise de A. P. Cehov, „Nora” din „Casa Păpușilor” („Nora”) de Ibsen, dar și câteva ipostaze mai moderne, ca de exemplu Edith Piaf și Maria Tănase.

Regia spectacolului este semnată de Anca Cismaru, care alături de actrița Wanessa Radu au făcut și selecția textelor. Dramaturgia și ilustrația muzicală îi aparține lui Lucian Sabados, managerul Teatrului ”Maria Filotti”. Scenografia poartă semnătura lui Carmen Rus și Mariana Bogdan, iar acompaniamentul muzical la pian îi aparține compozitorului Cornel Cristei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.