Senatorul Ion Rotaru a preluat începând de duminică președenția interimară a PSD Brăila. Decizia a fost luată în Comitetul Executiv al PSD de duminică, 3 februarie.

Senatorul Ion Rotaru a mai deținut președenția PSD Brăila până în septembrie anul trecut, când social-democrații brăileni l-au votat în unanimitate pe Mihai tudose ca președinte. În urma demisiei din PSD a fostului premier, funcția de președinte a rămas vacantă. Timp de o săptămână conducerea interimară a filialei Brăila a fost preluată de președintele executiv Aurel Gabriel Simionescu.

Ion Rotaru a deținut în ultimele luni funcția de secretar general al PSD Brăila în perioada în care Mihai Tudose a fost președinte.

Conducerea centrală a PSD a decis ca în perioada 15 februarie – 15 martie 2019 să fie organizate alegeri în cadrul tuturor celor 11 organizații unde sunt președinți interimari, printre acestea aflându-se și filiala brăileană.

Principalii lideri ai PSD Brăila își doresc ca alegerile interne să fie făcute cât mai repede, poate chiar la sfârșitul acestei săptămâni.