Ioniță: Medicina de familie rămâne Cenușăreasa sistemului medical

Deputat Antoneta Ionita
Deputat Antoneta Ionita

Deputatul PNL de Brăila, Antoneta Ioniță a vorbit astăzi în plenul reunit al Parlametului României după adoptarea Anexei 11 la Bugetul României. Aceasta a dorit să justifice votul dat de ea și colegii de la PNL la această anexă.

Ioniță a mulțumit colegilor pentru votul la amendamentul admis la poziția 51 în Anexa 11, prin care s-a aprobat o suplimentare a bugetului cu 118.485 mii lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 4,7%, pentru asistența medicală primară. Liberalii nu au fost de acord cu celelalte alocări prevăzute în această Anexă și astfel au votat ”împotrivă”.

Domnilor parlamentari, în calitate de medic de familie vreau să stați de vorbă cu cei 11.000 de medici de familie din România. Toți membrii comisiilor, și de la Camera Deputaților și de la Senat, știu că sunt mari probleme. Medicina de familie este în continuare subfinanțată. Ce s-a obținut astăzi este doar o creștere minimă, de 118 miloane de lei. Am reușit să creștem cu puțin, dar acesta este doar începutul. Profit de prezența domnului ministru al finanțelor și doresc să înțeleagă și dumnealui că trebuie să facem o reformă reală în acest segment medical. Trebuie să venim și cu facilități fiscale domnule ministru, de genul impozit zero pe veniturile medicilor de familie. Ați promis în programul dumneavostră de guvernare.” a spus parlamentarul de Brăila.

Antoneta Ioniță a rugat colegii parlamentari să se gândească că în Legea salarizării unitare, medicii de familie, dar și asistenții medicali din aceste cabinete care sunt și ei în număr de circa 16.000, sunt în continuare discriminați. Deputatul consideră că la acest moment medicina de familie este în continuare privită ca și ”Cenușăreasa” sistemului medical de actualii guvernanți.

Trebuie să ne gândim cu toții la pensiile medicilor și asistenților medicali din cabinetele medicilor de familie. Trebuie să acordăm facilități fiscale și acesta este motivul pentru care la amendamentul admis de la poziția 51, grupul parlamentar PNL, împreună cu celelalte grupuri parlamentare, a reușit să crească finanțarea pe acest segment medical” a declarat deputatul Antoneta Ioniță.

3 COMENTARII

  1. Noi asistentii mf excludem negocierea. Ni se aduc contractele in fata si semnam pentru a nu ne pierde locul de munca. Nu avem cu cine negocia. Ne dorim o grila clara de salarizare. Suntem asistente medicale calificate meritam mai mult ca minimul pe economie. Nu avem niciun drept, nu ne sunt recunoscute gradele medicake, vechimea, nu beneficiem de concedii de odihna.

  2. . Suntem asistente medicale calificate meritam mai mult ca minimul pe economie. Nu avem niciun drept, nu ne sunt recunoscute gradele medicake, vechimea, nu beneficiem de concedii de odihna,nu ne este decontata naveta,nu suntemsuntem respectati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.