Iordache îl amenință pe Cândea cu plângere penală: ”Pe mine mă interesează să respecte legea. Nu o respectă!”

 

Consilierul județean PND, Cătălin Iordache, a atras atenția în cdrul ședinței Consiliului Județean asupra neregulilor care se produc la Muzeul Brăilei ”Carol I”. De la licitații cu dedicație, la angajări măsluite și încălcarea gravă a legislației cu privire la accesul consilierilor în cadrul Consiliului de Administrație, Iordache a declarat că se vede nevoit să-i facă plângere penală directorului instituției, Ionel Cândea.

Am cerut după cum bine știți, de la Consiliul Județean o listă cu achizițiile domnului Cândea, la muzeu. Este o golănie fără de margini, ce este acolo(…) Domul Cândea platește, printre altele, o firmă care să-l învețe cum să facă achiziții directe. Dacă vă puteți închipui ce este acolo. Are un contract cu o tipografie, cu aceeași tipografie, și culmea contractul celebru de curățenie este al băiatului proprietarului tipografiei”, a atras atenția consilierul PND, Cătălin Iordache.

Mai mult, consilierul PND a cerut să i se pună la dispoziție toate achizițiile pe care le-a făcut Muzeul Brăilei, indiferent de cât de mare este volumul de documente. Cătălin Iordache consideră că sunt multe alte lucuri în neregulă la muzeu și că abia acum o parte din ele ies la lumină.

Eu voi face o plângere penală împotriva domnului Cândea, direct, ca și consilier județean(…) pentru că nu se poate așa ceva. Asta este o golănie fără de margini. Nu mă interesează cât de cult este un om dacă face așa ceva. Pe mine mă interesează să respecte legea. Nu o respectă. Toate achizițiile de acolo sunt niște porcării.(…) În plenul Consiliului Județean vă spun că, indiferent de volumul de hârtie sau de Gb câți sunt pe un stick sau un CD, vreau toate acele hârtii, de la fiecare cumpărătură a domnului Cândea. Mie mi se pare cusută cu ață albă și o vad ca pe un para-ndărăt, faptul că tatăl face cartea și băiatul dă cu mătura. La niște sume dinalea, infernale – 26 de milioane de lei pe zi. Mai are puțin și costă ca la Palatul Parlamentului”, a adăugat Iordache.

Scandalul contractului de curățenie, prin care Muzeul Brăilei plătea firma SC Rotipoprint Pliante SRL cu suma de 516.093,6 lei, pentru perioada 1 septembrie 2017 – 30 aprilie 2018, a fost intens mediatizat.

 

 

Firma Rotipoprint Pliante SRL Brăila şi-a adăugat la obiectul de activitate „serviciile de curăţenie” în 21 octombrie 2014 (până atunci se ocupase de făcut pliante şi alte tipuri de tipărituri), după cum rezultă din documentele depuse la Oficiul registrului Comerţului. Imediat după adăugarea obiectului de activitate nou şi în ciuda faptului că nu avea nicio experienţă în astfel de activităţi, a obţinut un prin contract cu Muzeul Brăilei, în valoare de 303.000 lei. Apoi, în 2016-2017, a mai prins un contract, cu aceeaşi instituţie publică, dar cu o valoare net superioară: 430.000 de lei. A urmat contractul în curs, pe cele 8 luni din perioada septembrie 2017-mai 2018, pe o sumă de 600.000 de lei. Firma amintită şi-a „construit” 90% din cifra de afaceri din contracte cu instituţiile publice (în lista de clienţi mai figurează, alături de Muzeul Brăilei, şi Inspectoratul Şcolar) şi aparţine omul de afaceri Georgian Enache, din Brăila, acesta având în proprietate şi Paper Print Invest SA şi Tipiprint Serv SRL.

Vă rog frumos, aș vrea să faceți o comisie de anchetă care să verifice felul în care s-a votat, ce s-a votat acolo, pentru că aia este o măgărie fără de seamă, pe lângă faptul că este ilegal. Un consilier județean este protejat de lege, ca să poată să meargă la orice Consiliu de Administrație. Nici dracu, deși domnul văd că îl depășește, nu poate să-l scoată de acolo.(…) Da de când poate un tiriplici dinăsta să dea afară un consilier județean, ales de zeci de mii de oameni. Pe el cine l-a ales? Partidul? Că este de 25 de ani director la muzeu. Ce l-a ținut în funcție? Ce rezultate? Ce locul unu în România domne‘? Cine crede gulgutele astea de doi lei?”, a declarat consilierul PND, Cătălin Iordache.

Atitudinea directorului Cândea nu a fost schimbată nici în fața președintelui și a celorlalți colegi consilieri. Acesta a refuzat să răspundă la intrebări cu privire la organigramă, personal angajat și mai mult, i-a adus jigniri , în plen, consilierului liberal Ovidiu Nechita.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.