IPJ Brăila a fost sesizată pentru 18 cazuri de violență domestică

IPJ Brăila a fost sesizată cu privire la 18 cazuri de violență domestică. 
IPJ Brăila a fost sesizată cu privire la 18 cazuri de violență domestică. 

De la intrarea în vigoare a Ordinului Comun al Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Muncii și Justiției Sociale nr. 146/2.578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști, IPJ Brăila a fost sesizată cu privire la 18 astfel de cazuri. 

Comisar șef de poliție Valentin Condruz, adjunctul șefului IPJ Brăila pe probleme de ordine publică, a precizat într-o conferință de presă că din 28 decembrie 2018 până în prezent polițiștii brăileni au intervenit la 18 sesizări de violență domestică, pentru care au întocmit tot atâtea formulare de evaluare a riscului.

În urma întocmirii acestor formulare au fost emise 8 ordine de protecție provizorii cu diferite măsuri stabilite conform prevederilor Ordinului. Pentru 9 cazuri nu a fost nevoie să fie instituit ordin de protecție deoarece, conform prevederilor legale, victima s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu.” a precizat Valentin Condruz, adjunctul șefului IPJ Brăila.

Valentin Condruz a prezentat și cazul unei femei în vârstă de 35 de ani care a fost agresionată de soțul acesteia.

Polițiștii au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 35 de ani, care a fost agresionată de soțul acesteia. Urmare a sesizării polițiștii s-au deplasat la locul indicat și au întocmit formularul de evaluare a riscului prevăzut în ordinul nr. 146/2.578/2018. Concluzia a fost că există un risc iminent asupra victimei, motiv pentru care a fost emis un ordin provizoriu de protecție, iar măsura a fost îndepărtarea din locuință a agresorului. Acesta s-a supus prevederilor legale, luând la cunoștință despre ordinul de protecție.”, a precizat Condruz.

Acesta a precizat că majoritatea cazurilor de violență domestică înregistrate în această perioadă s-au datorat consumului de alcool.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.