Iulian Chiriac (președinte CJ Brăila): Toate grinzile ornamentale de pe clădirile Corpului A al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila vor fi verificate

Timp de 3 zile, toate grinzile ornamentale ale Corpului A al Spitalului Județean de Urgență Brăila vor fi verificate, iar cele care riscă să se prăbușească vor fi desprinse de pe clădire, spune președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac. 

Iulian Chiriac a cerut să se facă această verificare pentru prevenirea unei tragedii. Și nu este vorba doar de o verificare a Corpului A al Spitalului Județean, ci de expertizarea tuturor clădirilor care funcționează ca instituții spitalicești și care sunt în subordinea Consiliului Județean.

„Toate ornamentele de la Corpul A vor fi verificate și cele care prezintă risc să cadă vor fi date jos de ISU. Proiectul de reabilitare a C1, C2, C3 ( de la corpul A al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila) este în faza de licitație și sperăm ca într-un viitor apropiat tot acel corp de clădire să intre în reabilitare, astfel încât astfel de evenimente să nu se mai întâmple. 

Vor merge și la Corpul B, și la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Maternitate, astfel încât să le controlăm pe toate.

Toate corpurile de clădire ale Spitalului Județean sunt prinse în proiecte pe fonduri europene sau fonduri guvernamentale, astfel încât în următorul timp – ține de experți și de proceduri, procedurile ne omoară – toate să intre într-un proces de reabilitare”, a declarat Chiriac.

Acesta a precizat că expertizarea clădirilor Spitalului de Pneumoftiziologie și Maternității va dura câteva luni de zile.

Referitor la Corpul B al spitalului, Chiriac a spus că știe despre faptul că acolo mai sunt țigle care cad de pe clădire și au fost puse și vor mai fi puse semne care să avertizeze populația să evite circulație pe lângă această clădire. 

Referitor la mult trâmbițatul Spital Regional, Chiariac a spus că este un proiect mort, în primul rând datorită crizei de personal.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.