Jandarmeria Brăila și-a prezentat bilanțul pe anul 2019

Astăzi, 20 ianuarie a.c., în sala “Panait Istrati“ a Teatrului “Maria Filotti”, a avut loc şedinţa de evaluare a activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila pe anul 2019.

La activitate a participat prefectul judeţului Brăila, domnul Boboc Cătălin, şefii instituţiilor  din sistemul de apărarea naţională şi siguranţă publică din judeţul Brăila, reprezentanţi ai instituţiilor colaboratoare şi personalul unităţii.

Activitatea a fost condusă de inspectorul şef al IJJ Brăila, colonel Vasile Moţ, care a prezentat rezultatele obţinute, greutăţile întâmpinate, conturând şi principalele direcţii de acţiune pentru anul 2020.

Conform bilanţului prezentat, în anul 2019, efective din cadrul Jandarmeriei Brăila au executat 4089 misiuni de menţinere a ordini publice, 673 misiuni de asigurare a ordinii publice, 263 misiuni de asigurare executate pe timpul campaniilor electorale/alegerilor, 149 misiuni de intervenţie în domeniul ordinii publice din care 124 intervenţii pentru aplanarea unor conflicte şi 25 pentru rezolvarea altor situaţii.

Un obiectiv prioritar stabilit la  nivelul Jandarmeriei Brăila a fost reprezentat de creşterea gradului de siguranţă al elevilor, personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta, zona adiacentă şi pe traseele de deplasare din zona celor 39 unităţi de învăţământ aflate în competenţa unităţii, jandarmii brăileni au executat 561 misiuni de menţinere a ordinii publice în proximitatea unităţilor şcolare.

De asemenea, pentru realizarea obiectivului  prioritar asumat, jandarmii brăileni au acţionat pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină siguranţă  a examenului de Bacalaureat, în cele două sesiuni organizate, a Evaluării Naţionale, examenelor de titularizare a personalului didactic şi al examenelor pentru ocuparea posturilor vacante, desfăşurând misiuni de monitorizare a transportului lucrărilor scrise de la centrele de examinare la centrele de evaluare sau centrele de soluţionare a contestaţiilor.

Pe linia combaterii faptelor de natură penală, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, în anul 2019, au fost constatate 172 de infracţiuni, fiind depistaţi în flagrant 189 făptuitori, ce se regăsesc în 138 dosare instrumentate. Cele 138 de dosare întocmite au fost înaintate organelor de poliţie competente.

Pe linia constatării şi aplicării sancţiunilor contravenţionale, agenţii constatatori din cadrul Jandarmeriei Brăila au constatat şi aplicat 1840 sancţiuni contravenţionale în valoare de 664.850 lei.

O componentă  prioritară a activităţii din anul 2019 a constituit-o dezvoltarea programelor de prevenire antiinfracţională si antivictimizare, fiind desfăşurate 127 acţiuni de prevenire a manifestărilor antisocial deviante, prevenirea delincvenţei juvenile, prevenirea violenţei în şcoli şi a violenţei intrafamiliale, conştientizarea incidenţei consumului de alcool, droguri, tutun în rândul tinerilor.

O componentă esenţială a demersurilor preventive educative a fost reprezentată de prevenirea şi combaterea manifestărilor de violenţă produse în incinta sau în proximitatea arenelor sportive, fiind efectuate 223 activităţi preventive – educative.

”Prezenţa activă a Jandarmeriei Brăila în viaţa comunităţii locale, prin acţiunile desfăşurate cotidian, constituie principalul reper al statutului Jandarmeriei de forţă sigură, credibilă, stabilă şi eficientă a statului român. Profesionalismul şi principialitatea dovedită de jandarmi pe timpul misiunilor zilnice de combatere a faptelor antisociale, ori de asigurare sau restabilire a ordinii publice, în misiunile de pază instituţională sau pe timpul participării la limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă, constituie elementele care au adus jandarmilor brăileni un bine meritat prestigiu şi au conturat imaginea unei instituţii model în cadrul forţelor de ordine şi siguranţă publică” a spus colonel Vasile Moț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.